Midsommarfirande i hjärtat av Sverige

Midsommar Dalarna

Midsommar i Dalarna


Midsommar i Dalarna är för många sinnebilden av svensk sommar. Dans runt midsommarstången, Små grodorna, fioler och spelmän, folkdräkter, folkdans, ljusa sommarnätter och blommor i håret. Om du ska uppleva äkta midsommar. Då ska du uppleva den i Dalarna, den ursprungliga platsen för de svenska midsommartraditionerna.


Välkommen till midsommar i Dalarna. Här finns midsommar när den är som bäst, med allt det som förknippas med ett traditionellt midsommarfirande. Runt om Siljansbygden anordnas dessutom några av Sveriges största och mest kända firanden. Midsommar i Leksand samlar mellan 20 000-30 000 besökare till Gropen, där den kransade majstången reses. Självklart avslutas det hela med ringdans till fiol och spelmansmusik.

Det finns en mängd olika firanden i byar och orter runt om i Dalarna. Midsommar i Mora, Orsa och Rättvik har sina firanden. Dagarna före och efter midsommar anordnar sedan varje by eller till och med ortsdel sina egna midsommarfiranden. Det är alltså bara att välja det som passar bäst - eller kanske besöka flera. 

Midsommar i Dalarna är en upplevelse utöver det vanliga. Här ryms tradition, kultur, glädje, värme och musik i en härlig blandning. Boka ett midsommarpaket på något av de närliggande hotellet för en helhetsupplevelse med midsommarfirande, mat och boende. 

Midsommarfiranden

Inspiration inför resan

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.