Strutsar och ett ägg.

Sahlins Struts

Varmt välkommen att besöka denna vanliga svenska gård med ovanliga djur utanför Borlänge. Här finns ett par hundra strutsar i olika åldrar, en gårdsbutik och lantcafé. Här kan du till exempel testa att äta strutsäggkaka, en ny grillad strutsburgare eller strutsäggsglass. I butiken finns allt ifrån struts, så som hudvårdsprodukter, dammvippor till handgjorda chokladpraliner med strutsägglikör.

Boka

Information

Möt nutidens dinosaurier. Ett besök på lantgården är en upplevelse utöver det vanliga. På Svedens gård endast 6 km från Borlänge centrum finner ni hundratals strutsar, från små nykläckta kycklingar till stora två-och-en-halva metersfåglar.

Lär dig om strutsarna. Information om de stora fåglarna med de vackra ögonen, finns på olika platser på gården. På det sättet får hela familjen veta mer om vad de äter, hur fort de kan springa, vikt av ett ägg och mycket mer. Under rundgången på gården följs hela kedjan från ägg till vuxna fåglar och färdiga produkter.
Dessutom får ni läsa om strutsens spännande historia.
Här finns aktiviteter som passar alla åldrar! Låt barnen mata fåglarna och leka ute med tramptraktorer och annat skoj i den stora lekparken. I gårdsbutiken hittar ni allt som kan tänkas från struts såsom kött, chark och andra delikatesser. Det finns hudvårdsprodukter med strutsolja som bas, strutsägglampor, effektiva dammvippor och mycket mer.

Här finns restaurang och café med en meny som även passar vegetarianer och allergiker. Glassbaren frestar med strutsglassmeny på sommaren. Under högsäsong kan ni välja bland 12 olika smaker.
Gården har även ett eget brygghus som gör flera sorters öl.
Familjen Sahlin startade strutsuppfödningen 1994, med målsättningen att djuren ska ha det bra samtidigt som alla kan ha roligt. Uttrycket "från jord till bord" förverkligas här. Från strutsarna förädlas allt som går att ta vara på. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Helt enkelt: Spännande stunder för stora och små!

Fakta

  • Barn & Familj
  • Infopoint
  • Taste of Dalarna

Vägbeskrivning

Mittemot Romme Travbana utefter Torsångsvägen.