Strutsar och ett ägg.

Sahlins Struts

Möt nutidens dinosaurier på denna svenska gård med ovanliga djur utanför Borlänge. Här finns ett par hundra strutsar i olika åldrar, en gårdsbutik och ett lantcafé. Här kan du till exempel testa att äta strutsäggkaka, nygrillad strutsburgare eller strutsäggsglass.

Boka

Beskrivning

På gården kommer ni att lära er om vad strutsarna äter, hur fort de kan springa, vikten av ett ägg och mycket mer. Under rundgången på gården följs hela kedjan från ägg till vuxna fåglar och färdiga produkter. Ni kommer även att få lära er om strutsens spännande historia.
Det finns aktiviteter på gården som passar alla åldrar. Låt barnen mata fåglarna, eller leka ute med tramptraktorer och annat skoj i den stora lekparken.

Gårdsbutik
Här finns olika produkter från struts, så som hudvårdsprodukter, dammvippor, charkprodukter och handgjorda chokladpraliner med strutsäggslikör. Det finns även andra delikatesser och presentartiklar.

Restaurang och café
På menyn finns det något som passar de flesta i smaken, det finns även vegetariska alternativ. I glassbaren finns det flera olika smaker och glassen är gjord på strutsägg. Sahlins Struts försöker att i möjligaste mån använda sig av lokala råvaror av hög kvalitet. Gården har även ett eget brygghus som de tillverkar flera sorters öl.

Familjen Sahlin startade strutsuppfödningen 1994, med målsättningen att djuren ska ha det bra samtidigt som alla kan ha roligt. Uttrycket från jord till bord förverkligas här. Från strutsarna förädlas allt som går att ta vara på. Det är bara fantasin som sätter gränser. Helt enkelt en spännande upplevelse för stora och små!

Bra att veta

  • Infopoint
  • Taste of Dalarna

Vägbeskrivning

Mittemot Romme Travbana utefter Torsångsvägen.