En vit bro över vatten.

Engelska parken, Kloster

Efter många års törnrosasömn har Kloster herrgårds engelska park nu restaurerats och öppnats för allmänheten. Under flera års tid hade då parken återställts ungefär så som den såg ut cirka 1817.

Boka

Beskrivning

Parken är en del av Klosters herrgårdspark och har idag fått tillbaka något av sin forna glans. Genom parken strömmar Klosterån och besökaren följer slingrande grusgångar fram till strömparterren där vita broar leder över och runt flera öar. Här och där står vita bänkar utplacerade, där besökaren kan slå sig ner och njuta av parken och det strömmande vattnet. I parkområdet står informationsskyltar där parkens historia berättas i text och bild.

Guidade turer för grupper ordnas efter överenskommelse. Kontakta Husbyringens kansli.
I en del av parken går det att framföra t ex rullstol. Ring Husbyringens kansli för ytterligare information.
I anslutning till parken ligger även Klosterdalens naturreservat.

Genom hela parken rinner Klosterån. Njut av det porlande vattnet ikring de små öarna som du når via de vita broarna, slå dig ner på de vita parkbänkarna och betrakta den lummiga parken och de vackra siktlinjerna ut över landskapet.

Vandringsleden är ca 1 km lång och leder runt parken, ner till naturreservatet i dalgången och lämningar efter kruthusdammen och vidare till ruinen efter Klosters bruks plåtvalsverk.

Gårdens får betar i parken och det är därför inte tillåtet att ta med hundar i parken.