Lökknippe.

Solgårdskrogen Nittsjö

På Solgårdskrogen tillagas mat från grunden i lantlig miljö på råvaror från eget grönsaksland, skogen och lokala producenter. Säsongerna bestämmer menyn och under den varma delen av året står den vedeldade grillen i fokus.

Boka

Beskrivning

Solgårdskrogen är belägen i byn Nittsjö utanför Rättvik och bedrivs av paret Jonathan & Genevieve Bjurenstedt (kock och sommelier). Råvarorna som de använder sig av är lokalt producerade och på menyn kan du hitta lokala delikatesser som abborre och Siljansöring, kräftor från Siljan och Älvdalsrom. Köttet som serveras kommer från de egna djuren på gården, från lokala slakterier eller från viltjägare i närområdet. På gården odlas grönsaker som används i matlagningen och från skogarna i närheten har svamp och bär tagits tillvara. Maten presenteras sedan på tallrikar från Nittsjö Keramik samt andra lokala keramiker som till exempel Mikaela Willers.

Restaurangen är rekommenderad av White Guide.

Solgårdskrogen öppnar för större sällskap när som helst. Ring eller mejla Genevieve med förfrågningar.

Bra att veta

  • Närproducerat