Utförsåkare i pisten.

Stöten

För skidälskare på alla nivåer! I Stöten hittar du skidåkning för både stora och små. Med Sälens högsta fallhöjd på 370 meter och längsta pist på 3060 meter, 49 nedfarter och en varierad åkning finns det utmaningar på alla nivåer. Dessutom bjuder Stöten på en storslagen utsikt över de svenska och norska fjällen.

Boka

Beskrivning

47 pister, allt ifrån gröna backar som lämpar sig utmärkt för nybörjaren till svarta nedfarter som är bättre lämpade för den erfarne skidåkaren. 21 liftar.

Stöten har ett liftsystem som gör att otåliga inte behöver stå och vänta i en långsam liftkö för att komma upp i backen. Långliften som tidigare varit en ankarlift, har numera varannan bygel och varannan knapplift. Det gör det lätt för små barn att ta sig ända upp till toppen för att sedan cruisa ned i Mormors störtlopp eller Vargys äventyrsbana.

Soltorget är barnens torg. Här utgår skidskolan från, här hittar du Våffelstugan och många barnbackar börjar och slutar just här. Stötentorget är hjärtat i Stöten. Förutom restauranger hittar du här Vattufjäll, skiduthyrning och liftar för både stora och små. På Skidtorget slutar två av de mer avancerade pisterna, Näcken och Älvan, men här finns också den kanske bästa barnbacken.

Allt boende är ski-in/ski-out och med skidorna på fötterna tar du dig smidigt från Stötens långa, sköna och gröna barnbackar vid Soltorget till de mer utmanande pisterna vid Skidtorget.