Parkour.

Sportparken i Avesta

Här finns nåt för alla. Allt från skateboardramper, parcour-park, frisbeebana, beachvolley, hockey och utegym. Men för den som bara vill njuta en stillsam promenad, finns det också nya, asfalterade promenadstråk genom området som passar utmärkt för dig med hund.

Boka

Beskrivning

Sportparken är belägen mellan badhuset Metropoolen och Avestavallen. Idén kommer från ett medborgarförslag från 2011 som gick ut på att utveckla området kring Metropoolen, Skateparken och Avestavallen. Allmänheten fick sedan skicka in önskemål och utifrån dessa förslag vann Sportparken vid en omröstning. Avestabornas önskemål har varit styrande och nu sträcker sig området mellan parken vid Metropoolen över Axel Johnssons väg mot Avestavallen.

I området erbjuds exempelvis sportaktiviteter som tennis, innebandy, tennis hardcourt, fotboll, beachvolley, basket och handboll samt även hockey vintertid. Men i området finns också annat att göra som att åka kick-bike och skateboard i två olika skateboardramper, krypa, klänga och hoppa i parcour-parken, spela musik, dansa, leka eller att ratta radiostyrda bilar på bana. Lägg till det en niohåls frisbeebana, fotbollsspelet i en rund pannabur och kaninhoppning. Vintertid finns det också plats för pulkaåkning. Vid betongparken finns också grillmöjligheter.

Sportparkens andemening är att den är öppen för alla och inget på området är bokningsbart. Det innebär att man får samsas om utrymmena och visa hänsyn till varandra. I Sportparken gäller kommunens förhållningsregler för offentliga miljöer. Kvällstid finns belysning i Sportparken. Det finns belysningsstolpar med timer där man trycker på belysningen, som stängs av automatiskt efter en viss tid.

För mer info om åktider och regler se Avesta kommuns hemsida, länk nedan.

Bra att veta

  • Husdjur tillåtna