Utsikt över Siljan

Naturstig 350 m - 2 km

Vandringsleder i naturreservatet vid Naturum på Björkberget i Siljansnäs. Siljansnäs naturreservat är en fantastiskt vacker plats med en storslagen utsikt över Siljan. Reservatet kan du upptäcka genom två naturstigar.

Boka

Beskrivning

Startpunkt: Naturum, Siljansnäs

Humlebumlestigen: En 350 m lång barnanpassad naturstig runt Naturum. Längs stigen kan barn på ett lekfullt sätt upptäcka livet i skogen. Stigen är bred och av packat grus och det finns flera sittbänkar längs vägen.

Skogsstigen: 2 km lång stig som går genom naturreservatet. Längs med vägen så finns det informationsskyltar om flora och fauna i området. Stigen passerar även flera fina utsiktspunkter och en kolarkoja. Terrängen är bitvis brant och det kan vara halt om det nyligen regnat.

Naturreservatet:Siljansnäs är ett litet reservat bildat redan 1978. Här finns många olika typer av natur, allt från tallskog till tät lövskog, myrar och våtmarker. Djurlivet är rikt och har man tur kan få se älg, rådjur, hare, kungsörn, duvhök eller sparvhök.

Vägbeskrivning

Åk från Leksand över Leksandsbron och följ skyltarna mot Siljansnäs. När man kommer fram till Siljansnäs så svänger man höger in på Björkbergsvägen och följer skyltarna som det står naturum på.