En man med sin MTB på kalfjället.

Fjälläventyr - Guidad stigcykling med instruktörer i Sälen

Den vidsträckta högfjällsplatån som utgör Sälenfjällen är fantastisk för cykling. Här kan alla, gammal som ung, nybörjare som proffs hitta utmaning i de stigar som bjuds.

Boka

Beskrivning

Fjälläventyrs guider är rutinerade cyklister som brinner för att hjälpa nya utövare att hitta ut på stigarna på ett säkert, enkelt och uppmuntrande sätt. Och guiderna visar gärna sina ”hemliga” stigar för rutinerade cyklister som vill uppleva grymma utförslöpor och inte räds uppförsbackar. Målet är att nybörjare ska älska cykling och göra redan frälsta cyklister bättre.

Många av lederna runt Sälen är välskyltade och lättcyklade, men guiderna har koll på de riktiga guldkornen bortom pilar och förtryckta kartor. För gänget som vill ha en utmanande och varierad stigcykeltur är en guide från Fjälläventyr ett sätt att vara säker på att turen blir toppklass. Sälens Bike Park är toppen för nybörjaren som vill prova på downhill och utgör bra träning för cyklisten som vill förbättra sin teknik när det går fort. Med tips från en kunnig coach blir cyklingen säker även i högre farter, något du kommer uppskatta mycket när du är tillbaka på dina hemmastigar!

Upp till 6 personer per guide. Bokning sker via Fjälläventyrs hemsida.