En rödklädd åkare i en slalomsväng.

Alpint Skistar Sälen

Sälen är en av Sveriges mest älskade skidorter och består av fyra skidområden, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället. Njut av skidåkning i fler än 100 skidbackar i alla väderstreck samt ett väl utbyggt snösystem garanterar bra skidåkning hela säsongen.

Boka

Beskrivning

I Lindvallen är de flesta backarna gröna eller röda. Skidområdet är sammankopplat med Högfjället. Barnområden i Lindvallen. Sydpolen, med knapplift och rullband, Valles skidland med skojiga Valle-figurer. Faciliteter i närheten: toaletter, café, värmestuga, grillplats, SkiStarshop. Valleberget, ett av Europas största barnområden ligger utanför SkiStar Lodge Experium i Lindvallen, 10-talet knappliftar, rullband, pulkabacke, barnpassning och lekplats. Vid Valleberget ligger också Valletorget, ett äventyrsområde med tidsmaskin, postkontor och en stor musikscen.
Faciliteter i närheten: Toaletter, café, värmestuga, grillplats, restaurang, lekplats, SkiStarshop, skidskola.

På Högfjället finns det mesta inom bekvämt avstånd. Liftarna, utförsåkningen, restaurangerna, skiduthyrningen, skidskolan och andra aktiviteter finns alltid runt knuten. Breda, sköna backar i högfjällsterräng,borgar för en trivsam skidåkning.
Högfjället sitter ihop med Lindvallen via transportliftar vilket betyder hela 56 nedfarter, 48 liftar och 6 rullband i samma skidområde.

Tandådalen består av två delar, den lugnare östra sidan med breda carving backar och Snow Park samt området runt Tandådalstorget som bjuder på utmanande åkning. Här ligger också det stora skidskoleområdet samt Solliften med många av Sälens svarta backar.
Barnområden i Tandådalen
Tandådalstorget
Här finns Valles skidland med bl a knappliftar, rullband, härliga skidbackar med Vallefigurer.
Faciliteter i närheten: Toaletter, café, lekplats, värmestuga, grillplats, SkiStarshop, skidskola.

Östra Tandådalstorget
Här hittar ni Valles skidland med Vallefigurer, rullband, knappliftar,skidkarusell samt flera gröna skidbackar.

Faciliteter i närheten: Toaletter, café, värmestuga, grillplats, SkiStarshop.

Snow Parks & Fun Ride
SkiStar Snow Park Tandådalen
I Östra Tandådalen finns ett brett utbud av features med räcken, boxar och hopp, från enklaste gröna nivån till avancerad röd.

Tandådalen - Big Air Arena
Big Air Arena i Tandådalen är det första hoppet vi bygger för säsongen. Hoppet är kategoriserat som svart och det är en mycket bra arena för den avancerade åkaren. Arenan är utrustad med belysning och är öppen så länge liftarna är öppna.

I Hundfjället finns skidåkning i alla väderstreck och hela familjen kan ta någon av Hundfjällets tre sittliftar upp till toppen tillsammans. Skidbackar i alla svårighetsgrader erbjuds här. I Hundfjället ligger också det populära äventyrsområdet Trollskogen med över 450 troll och figurer. Dessutom finns här en av Sveriges brantaste backar, Väggen.

Barnområden i Hundfjället
Trollbäckstorget
Här finns knappliftar, rullband och barnvänliga backar för de minsta. Under stolliften East Express hittar du Hundfjällets pulkabacke.
Faciliteter i närheten: Toaletter, café, värmestuga, grillplats, SkiStarshop, skidskola.

SkiStar Fun Ride är en backe med hopp, gupp och velodromer som är byggd för att passa alla, från mindre barn och nybörjare till avancerade åkare.

Närmaste Snow Park ligger i Östra Tandådalen. Du tar dig enkelt dit med Skid & Badbussen eller via transportliftar.