En stuga med en frostig björk framför.

Yttermalungs Camping

Yttermalungs Camping, Stugby & Outdoor är en liten, hållbar anläggning som ligger i byn Yttermalung i Dalarnas län. Här finns 10 stugor med egen dusch och toalett, 10 rymliga husvagnplatser med el och två glamping tält.

Boka

Beskrivning

Under sommaren driver campingen även YIK's Hagabadet och under vintern finns en skridskobana bredvid. Det finns även många andra aktiviteter för alla åldrar, både på vintern och sommaren.

Yttermalungs Camping samarbetar med lokala föreningar och företag och kan erbjuda vildmarksupplevelser och aktiviteter i närheten för att stödja den lokala näringen. Med hänsyn till gäster, naturen, miljön och byn hoppas campingen skapa ett hållbart turistkoncept.
 
Under barsäsongen kan du vandra, paddla, cykla, fiska eller bara varva ner och basta eller boka en vilt- eller fyrhjulingssafari med guide! Under vintersäsongen finns långfärdsskridskor, längdskidor, snöskor och fatbikes för uthyrning, men att basta och ta ett vinterbad är också härligt!
 
Till glamping- och husvagnsgäster finns 2 servicehus med diskmöjligheter, tvättmaskin och ett litet kök. I serveringen erbjuds pannkakor och paninis, men även fika. Under sommarsäsongen kan ni beställa varma frukostfrallor. I och runt kiosken finns gratis WiFi.

På anläggningen finns en bassäng, minigolf, klättervägg, repbana, grillplatser och en beachvolleybollplan. Även en vedeldad bastu finns. Under vintern finns en skridskobana med belysning och varje stuga har sin egen snowracer/pulka på trappan.
På anläggningens Wild Camp vid Västerdalälven finns en vedeldad bastuflotte.

Det finns två elstolpar tillgängliga för att ladda elbilar, fråga i kiosken för pris.
I byn finns busshållplats för resor till/från Borlänge och Sälen, affärer finns i Malung 1,5 mil bort.
I kiosken finns reception där ni kan få information och boka aktiviteter. Här finns även en Info Point från Visit Dalarna.
 
Stugorna är bokningsbara hela året om. Under högsäsongerna (juli-augusti och vinterloven) är det bokningar per vecka och ankomstdagen är på lördag. Hagabadet är öppet från midsommar till slutet av augusti varje dag mellan kl 10 och 19. Receptionen och restaurangen har full service i juli och augusti. Husvagnplatserna är öppna för bokning maj-september. Elplatserna är max 16 ampere.

Bra att veta

  • Husdjur tillåtna
  • Bastu
  • Slutstäd finns att köpa
  • Sängkläder uthyres
  • Djur ej tillåtna
  • Infopoint