Barn som cyklar på en led i Rörbäcksnäs.

Välkommen till Rörbäcknäs


Den lilla byn med den stora cyklingen. Rörbäcksnäs är en liten by som ligger 35 km väster om Sälen på gränsen mot Norge, Här finns fantastisk cykling på fina och välmarkerade stigar. Här finns inte mindre än 9 olika leder i olika svårighetsgrader, varav merparten går på stigar.Totalt mäter lederna 115 kilometer. Det finns med andra ord något för både den vane cyklisten och för nybörjaren.


Rörbäcksnäs har i flera stora cykelforum kallats för ”Den lilla byn med den stora cyklingen”. Sedan 2007 finns här ett mycket uppskattat område för cross country cykling, enligt flera till och med det bästa i Sverige. Rörbäcksnäs har inte mindre än 9 olika leder i olika svårighetsgrader, varav merparten går på stigar, med totalt 115 kilometer leder. Det finns alltså något för både den vane cyklisten och för nybörjaren. Dessutom planerar och markbereder organisationen bakom cyklingen för ytterligare fler leder.

Rörbäcksnäs borde vara på allas ”Mountainbike Bucketlist”. Med ideellt arbete har lederna rekognoserats och märkts upp. Få besökare hinner med alla leder på en dag, men då finns ställplatser för husvagn i anslutning till startplatsen eller värdshuset som står redo med bäddade sängar.

Lederna utgår från skolan mitt i Rörbäcksnäs by. Vid cykelstarten hittar du vid skolan där du även finner cykeluthyrning, toalett, cykeltvätt, grillplats samt en kiosk som är öppen under högsäsong.

Läs mer om lederna

Service

Cykeluthyrning: www.cykelochlangd.se
Omklädning och cykeltvätt: Finns vid skolan i Rörbäcksnäs.
Dusch: Finns mot avgift på Carlsborgs wärdshus.
Utomhusbad: Gorrtjärn, Rörbäcksnäs.
Toalett: Finns vid starten av cykellederna.
Mat: ICA Nära Rörbäcksnäs.
Boende: Carlsborgs wärdshus eller privata stugor.
Länk till egen webbsida: www.rorbacksnas.se
Kontaktperson destination: Mats Johansson