Två cyklister längs en led på fjäll.

Välkommen till Idre Fjäll


Idre Fjäll ligger i Sveriges sydligaste fjällvärld i Dalarna. Här behöver du sköna skor, ledig klädsel, badkläder, en bra ryggsäck och såklart en cykel; här väntar det nya cykelminnen.


Tut-tut, Jippi, Uppskadu, Sagoskogen eller Allakan?

På Idre Fjäll finns fina cykelleder som passar alla! Här finns gröna och blå leder som är flacka och lättcyklade. För den som söker utmaningar erbjuder fjällets röda leder detta – både uppför och nedför. Den lekfulla cykelleden som sträcker sig runt Idre Fjäll bjuder på härliga avstickare som Sagoskogen, AllaKan och Jippi. Lederna slingrar sig som en berg-och-dalbana längst med fjällsidan och ner i gammelskogen som omger Idre Fjäll. För den som söker mera utmaningar i form av uppförsbackar rekommenderar vi vår röda led. Toppleden är en multiled som tar sin början i Skills Area, upp mot nordsidans skidbackar hela vägen upp till restaurang Utsikten – inramad av Dalarnas högsta fjäll Städjan. En magisk upplevelse!

För cyklisten som letar efter tekniska skogsstigar är Slåttvåla alternativet. Leden utmanar både tekniskt och fysiskt. En riktig pulshöjare.

Skills area

Cykling på Idre Fjäll är en aktivitet att göra tillsammans. I Skills area kan hela familjen samlas och träna sin teknik. Här kan du träna kurvteknik, köra stentrappan eller träna hopp i grön, blå eller röd linje eller varför inte utmana varandra i Dual pumptrackbanan.

Stolsliften går alla dagar i veckan mellan vecka 26-33 och trailpass köper du i receptionen, Pernilla Wiberg Hotel, ICA, cykeluthyrningen eller i vårt Aktivitetscenter. Alla leder startar på centrumtorget precis utanför Mountain Sports där det finns cykelhyra, cykelverkstad och allt du kan behöva för ett äventyr på hjul.

Hemsida: www.idrefjall.se

Läs mer om lederna