Glid fram på isen

Fin vinterdag med upplogad isbana.

Skridskoåkning i Dalarna


Ishall, naturis eller plogade banor – i Dalarna finns många möjligheter till skridskoåkning. Här hittar du både information och inspiration för lyckade turer.


Skridskoåkning inomhus

Det finns flera stora och små ishallar för skridskoåkning inomhus runt om i Dalarna, däribland Tegera Arena i Leksand och Jalas Arena i Mora och Outokumpuhallen i Avesta. Nedan hittar du mer information om öppettider och möjligheter till skridskoåkning för allmänheten.

Skridskor & långfärdsskridskor på sjöar i Dalarna

Sjön Runn mellan Falun och Borlänge är ett mecka för den som vill ge sig på långfärdsskridskor. En bra startpunkt för att åka skridskor på Runn är Främby Udde, som ligger alldeles vid strandkanten och där det går att hyra skridskor. Även Orsasjön, Siljan och Grycken har aktiva föreningar som plogar banor på isen. Tänk på säkerheten när du ger dig ut på okända isar och kontakta gärna närmaste skridskoförening, sportbutik eller uthyrare för att få tips, råd och aktuell isstatus.

Skating Dalarna – destinationer för skridskoåkning

Titta också närmare på de olika destinationer som utgör nätverket Skating Dalarna. Hos dem finns plogade banor för långfärdsskridskor på naturis. Idag finns Skating Dalarna på följande platser runt om i länet: Väsman i Ludvika, Flosjön i Dala-Floda, Runn och Ösjön i Falun/Borlänge, Pråmleden och Brunnsjön i Hedemora, Orsasjön i Orsa, Saxviken i Mora samt Öjesjön i Öje utanför Malung. Här på visitdalarna.se kan du ta del av praktisk information från vägbeskrivningar till tillgänglighet, tips och inspiration inför din skridskoutflykt. Vill du kombinera skridskoåkningen med övernattning? Här hittar du också förmånliga erbjudanden från närliggande boenden.

Här kan du åka skridskor

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.