CBIS 3981690
Visa på karta

Säfsen

Säfsen är familjevänligt - här kan barn i alla åldrar uppleva en rolig vintersemester. Säfsen är en högklassig skidanläggning med bekvämt boende, 16 nedfarter, 6 liftar, värdshus, grillplatser, snöpark, 115 km längdskidspår.

Boka

Information

Filuriland
Barnens eget skidområde med snowracerbana, skattjakter och korvgrillning. Nytt och spännande barnområde för de allra minsta, med rullband, pulkabacke och barnvagnsparkering, allt anpassat för att första åket ska vara så roligt som möjligt. I anslutning kommer grillområde att finnas där matsäckslunchar och brashäng kommer att avlösa varandra i vinter.

Längdskidåkning
För dig som älskar längdskidåkning är Säfsen den perfekta platsen. De har 115 km välskötta längdåkningsspår för både klassisk åkning och skating.

Njut av den vackra naturen längs berg, dalar, sjöar och vattendrag. När det är dags för en paus finns det många mysiga vindskydd där du kan tända en brasa eller bara njuta en stund.

Alpin skidåkning
På Säfsen finns skidskola som erbjuder grundkurser, fortsättningskurser, privatlektioner och snowboardkurser – det är bara att välja vad som passar bäst.

Antal liftar: 6
Antal pister: 18
Längdskidspår115 km
Elljusspår: 10 km
Skidskola: Ja
Skiduthyrning: Ja
Restaurang/café: 3

Boende
Stugorna i Säfsen är nyrenoverade och fräscha och i den nybyggda Dalenbyn är husen gjorda så att två familjer bekvämt kan dela på ett hus.

Shuttlebussar transporterar skidåkare mellan stugbyn och backen. Bussarna är i trafik samma tider som backen har öppet.


Fakta

  • Barn & Familj
  • Sportlov
  • Vinter