En kvinna i vit rock som håller i en ost, på hyllorna i rummet ligger färdiga ostar.

Stora Lunån Gårdsmejeri - Gårdsbutik

Stora Lunån är en bergsmansgård med anor från 1400-talet cirka 2,5 mil utanför Falun. Här görs flera goda ostar i vårt lilla minimejeri, och en massa annat gott i caféet. Ost som görs i liten skala blir mycket god. Ingen ost tas heller fram förrän den är helt mogen. Alltså smakar den som regel mycket mer än "vanlig" ost. Den ena ystningen kanske inte blir exakt likadan som den andra. Men gott brukar det som sagt alltid bli.

Boka

Beskrivning

I familjen som bor här ingår en hel del djur, hästar, fjällkor, hönor, påfåglar, katter, en minigris, alpackor, myskankor och många fler. Tillträde till djuren och hagarna då caféet är öppet. Gårdsbutiken är däremot öppen jämt. Under de tider som caféet är öppet går det bra att smaka på våra ostar. Är caféet stängt finns inga smakprover. Då får man chansa. Ni leker affär med er själv och betalar med kontanter (det finns växelkassa) eller swish. Är caféet öppet fungerar det även att betala med kort.
Välkomna att besöka oss och alla våra djur, handla lokalproducerade ostar med mera i vår gårdsbutik samt fika i vårt café.
Öppet hos djuren och i caféet:
1/5-7/6 Helgdagar kl 10.00-15.00
13/6-16/8 Alla dagar kl. 10.00-17.00
23/8-30/8 Helgdagar kl. 10.00-15.00
Entré: Vuxna 60:- Barn 40:-

Bra att veta

  • Närproducerat