Barn som klappar renar.

Renbiten Deli

Renbiten Deli är en delikatessbutik fylld med eget producerat renkött, vilt, vildfångad fjällfisk och många andra delikatesser.

Boka

Beskrivning

Företaget Renbiten är ett samiskt familjeföretag, i Sveriges sydligaste sameby. Här finns en fantastisk fjällnatur och väglösa områden i gränslandet till Norge. Renbiten kombinerar renskötsel med egen förädling, butik & café samt en mängd olika samiska upplevelser tillsammans med bland annat våra tama renar.

Renbiten drivs av Peter och Helena Andersson som är en av de fyra familjerna som driver Idre Sameby, en av de minsta samebyarna och den sydligaste. Risken att bli ”renbiten” är stor, för samerna har en spännande historia och en traditionsrik kultur. Här finns spännande spår från samisk verksamhet från urminnes tider men även från dagens verksamhet. Renbiten har specialiserat sig på produkter och tjänster som är direkt knutna till den samiska kulturen. Både när det gäller det egenproducerade renköttet och de olika samiska upplevelser som erbjuds.

För dem är det mycket viktigt att bevara de samiska kunskaperna och traditionerna samtidigt som de vill ge dig en personlig upplevelse utöver det vanliga, som du kommer att bära med dig länge. De är sapmi experience certifierade vilket innebär ett kvalitetssigill för äkta samiska upplevelser av högsta kvalitet.

Bra att veta

  • Närproducerat
  • Taste of Dalarna