Exteriörbild av brädklädd svart fasad.

Rättviks Kulturhus och Bibliotek

Bibliotek med surfdatorer och trådlöst nätverk, konsthall, bildarkiv och hörsal med programverksamhet och familjeaktiviteter. Biblioteket bjuder på skönlitteratur, facklitteratur, ljudböcker, e-böcker, en engagerande barn- och ungdomsavdelning, läspaviljong med dags- och veckotidningar, DVD-filmer till uthyrning samt kostnadsfritt bruk av surfdatorer och trådlöst nätverk.

Boka

Beskrivning

Konsthallen arrangerar utställningar med svensk och internationell samtidskonst. Rättvikskonstnären Verner Molins donation till Mörksuggefonden har sin hemvist i Rättviks kulturhus. Idag består fonden av 5 000 verk där ett urval alltid finns att se i huset.

Naturmuseet visar ett 15 000 miljoner år gammalt äventyr och leder oss från Jordens uppkomst till dagens djur- och växtliv. Här kan man följa hur en gigantisk meteorit slog ner för 377 miljoner år sedan. Tack vare nedslaget har vi idag ett internationellt intressant geologiskt landskap med rikliga fyndigheter av fossil.

Bildarkivet med 500 000 negativ, varav 35 000 är digitaliserade, spänner över 100 år av Rättviks historia. Arkivet växer ständigt med aktuella bilder och donationer från allmänheten. Fotografierna är sökbara via dator i entréhallen och kan beställas både för privat bruk och publicering.

I huset finns även en souvenirshop och en hörsal med programverksamhet.

Bra att veta

  • Handikapptoalett
  • Infopoint