Flera kor på en äng.

Ingelsbo Gård

Som en lantgårdsidyll ligger Ingelsbo Gård intill grönskande skog och blomstrande natur utanför Garpenberg i Södra Dalarna.

Boka

Beskrivning

Här bedriver Gunnar Eriksson och Traute Lindenthal en ekologisk mjölkgård med försäljning av KRAV-märkt kött och nytillverkad nötkorv.

På gården finns ca 90 nötkreatur, varav 25 är mjölkkor av raserna svensk låglandsboskap, svensk rödbrokig boskap, jersey, rödkulla och fjällko. Här mår djuren bra och får under sommaren gå på bete dygnet runt i närliggande hagar. De tas traditionellt hem till morgon- och kvällsmjölkning och alla gäster är välkomna att vara med när mjölkkorna hämtas och om man vill även prova på att mjölka, vilket fortfarande sker i den gamla ladugården från år 1880. Vintertid sker lösdrift i ett stort växthus och i två nybyggda ladugårdar. Fodret till djuren produceras till största delen på gården.

I den lilla gårdsbutiken finns råmjölk, pannkaksmjölk smörgåskorv, nötfalu, grillkorv stark och mild, prinskorv, nötköttfärs, nötköttdetaljer och honung från Ingelsbo. Nötköttdetaljer och köttfärs i 20 kilos lådor kan beställas.

Ingelsbo Gård erbjuder även bra och trevligt boende i mysig gammal bagarstuga.
Bra att veta

  • Närproducerat