Saftflaskor i det gröna.

Björgårdens Syltmakeri

Björgården brinner för lokala råvaror och äkta mathantverk. Här tillverkas helt hantverksmässigt frukt, bär och grönsaksprodukter i form av bl.a marmelad, sylt, saft, glögg, chutneys med mera. Gårdens Dalapälsfår ger underbara vita fårskinn, ull, smakrika lammlådor och goda korvar. Kurser i bärförädling. Gårdsevenemang. Björgårdens produkter finns att köpa på Handslaget i Rättvik, Järnvägsgatan, Torget 1, öppet året om.

Boka

Beskrivning

Syltmakeriet
Är hjärtat på gården. Här tillverkas alla spännande och smakrika produkter. Råvarorna består till största del av bär, frukt och grönsaker/örter från skogen och från olika gårdar runt om i Dalarna. Mathantverk från grunden, alla marmelader och sylter kokas i små satser i den franska koppargrytan över öppen låga. Yvonne håller även kurser i bärförädling.

Gården
På bondgården finns en besättning av den gamla allmogerasen Dalapälsfår, några kor, kaniner, ankor och höns. På evenemangsdagar får du vara med att mata och klappa djuren. Servering av pannkakor och kolbullar som gräddats ute över glödbädd samt riktigt gott gårdsfika från köket där sylten står i fokus. För de mindre finns många små traktorer och leksaker att roa sig med. Grupper är välkomna att boka.

Gårdsbutiken
Öppen vid evenemangsdagar och enligt överenskommelse. Här finns hela sortimentet av syltade produkter, safter, glögg med mera. Fårskinn i olika beredningar samt lammkött och korvar i säsong.

Bra att veta

  • Närproducerat
  • Taste of Dalarna

Vägbeskrivning

9 km nordost om Rättvik längs väg 301.