Fötter i fören på en kanot som flyter på en spegelblank älv.

Stöten Camping och kanotuthyrning

Glid fram på vattnet och njut av tystnaden i vackra Sälenfjällen och Norge. Välj den kanottyp och den tur som passar dig bäst, här finns något för alla!

Boka

Beskrivning

Halvdagstur från campingen till Kungsleden.
Fin tur som är barnfamiljernas favorittur.
Ni paddlar medströms i blandat lugnt och strömmande vatten, paddlingen tar 1-1,5 timme och ni kommer hitta flera fina platser för att stanna och njuta av fikakorgen, fisket eller ett uppfriskande bad.

Heldagsturer från Faksen eller Ljördalen till campingen
De här turerna startar i Norge och bjuder på blandat lugnt vatten och några forsar.
Merparten av forsarna är små och vid den större forsen finns det möjlighet att gå iland och dra kanoterna på stigen som leder er förbi forsen.
Väljer ni att starta från Faksen har ni ca 3-4 timmar paddling och väljer ni Ljördalen är det ca 5-6 timmar paddling tillbaka till campingen.

Flerdagarsturer från Ljördalen med övernattning längst älven
Stanna längst älven och slå läger för natten.
På de här turerna har ni gott om tid att njuta av naturen och lugnet.
Ta med god mat och förse er med fiskkort & fiskeutrustning eller varför inte spela kort vid lägerelden. Tält, sovhammock, campingkök mm finns att hyra.

I alla turer på älven ingår transport uppströms av kanoterna samt 1 person/sällskap för turen till Kungsleden, platsen reserveras under tillval när ni gör er bokning.
För kanotturerna från Ljördalen och Faksen bokar ni plats åt hela sällskapet.

Det finns även möjlighet att paddla i sjö. I fina Flersjön kan ni hyra kanadensare och vill ni upptäcka fler sjöar så finns det möjlighet att hyra uppblåsbara gummikanoter och SUP:ar som ni enkelt packar i er egen bil och beger er till någon av de fina sjöarna i området.