Längdskidåkare med pulka bland snötäckta träd.

Sörskog 1,5 - 18 km

I snösäkra Sörskog finns fina längdskidspår med vildmarkskänsla. Är det dåligt med snö på andra ställen är det garanterat bra med snö i detta höglänta område på ca 400 m höjd norr om Bjursås.

Boka

Beskrivning

Längd: 1,5 - 18 km.

Svårighetsgrad: Spåren är färgmarkerade efter svårighetsgrad, se spårkarta via länk för ytterligare information.

Startplats: På motsatt sida av vägen från parkeringsplatsen.

Spårbeskrivning:
Även långt in på säsongen ligger snön säkert kvar här. Höjdläget gör att snön kommer tidigt och stannar länge. De preparerade kortare spåren ligger på 1,5 km, 5 km, 7 km och ett pulkaspår på 4,5 km. De två längre ligger på 13 km och 18 km. Spåren går i underbar natur med omväxlande skidåkning med vildmarkskänsla trots att det inte ligger långt från varken Falun, Leksand och Rättvik. De slingrar sig över myrar, gamla åkrar och genom skogspartier och passar alla åkare.

I anslutning till parkeringen i Sörskog finns en värmestuga (ej tillåtet att ta med husdjur i stugan på grund av allergi), en stuga med toalett, dusch och omklädningsrum, och en vallabod med vallaställ. Dessa är fritt tillgängliga för alla skidåkare.

Tänk på att spåren påverkas av väder och vind, så undersök gärna förhållandena och spårstatus innan du ger dig ut på skidturen.

Vägbeskrivning

Sörskog ligger mellan Bjursås och Ingels.