Tre fiskare mitt i älven.

Nordic Footprints AB - Flugfiskekurs

Lär dig flugfiskets ädla konst under två dagar. Här går ni igenom teori och tränar kastteknik i både strömmande och stilla vatten. Du behöver ingen egen utrustning utan allt ingår i paketet tillsammans med boende med helpension. Små grupper med max 4 personer per instruktör.

Boka

Beskrivning

Vill du lära dig den ädla konsten att flugfiska? Eller du kanske redan har flugfiskat ett tag men vill förbättra din teknik? Genom att gå en flugfiskekurs lär du dig snabbt grunderna i kastteknik och får de grundläggande kunskaperna kring utrustning, knutar, flugval och mycket mer. För dig som redan har flugfiskat ett tag kan du snabbt och enkelt förbättra din teknik och lära dig mer om flugfiskets utmaningar.

Kurserna vänder sig till både nybörjare och erfarna fiskare som under en eller ett par dagar vill komma ut i naturen, lära sig mer om flugfiske, äta gott och bara ta det lugnt och njuta av fantastiskt fiske.

Grupper av alla storlekar tas emot och är ni ett företag eller en större grupp; kontakta så diskuteras en lämplig lösning fram. Till skillnad från många andra kurser är det här max 4 personer per grupp och instruktör. Det gör att man kan garantera en personlig service och mycket tid med instruktören.

Kurserna börjar varje dag under perioden 1:a juni till och med 23:e augusti. De professionella instruktörer anpassar alltid kurserna efter deltagarna. Kursen börjar med incheckning efter klockan 12.00 den första dagen och därefter början kursen klockan 13.00.

Standardupplägg
Dag 1 - Ni börjar med att ni får lära er kasttekniken och även pröva på att fiska i strömmande vatten. Efter middagen får ni avnjuta en vedeldad bastu.

Efter frukost på dag 2 åker ni till en jättefin inplanterad sjö med kastbryggor. Där får ni träna på att kasta och förhoppningsvis tar ni upp ett par öringar. Efter lunch åker ni vidare för att fiska harr och öring. Dagen avslutas omkring 16-tiden och packar ihop och gör er klara för hemresa.

Ni har även möjligheten att komma kvällen innan så ni är utvilade innan kursen börjar. Många väljer att stanna kvar en dag eller två för att fiska på egen hand. Stannar ni en natt till ingår även det mycket uppskattade gryningsfiske med guide innan frukost.

Nordic Footprints AB
Familjeföretaget Nordic Footprints startades våren 2007 med målet att erbjuda välpaketerade naturupplevelser med fokus på jakt, fiske och vandringar. På plats är Samuel Jakoby, som är utbildad naturguide med ett stort intresse för naturen.

Grundstenen i alla upplevelser är personlig service, små grupper, trevligt boende, god mat och självklart en bra upplevelse ute i naturen.

De lär dig flugfiska från grunden eller förbättrar dina kunskaper. Med max fyra personer per guide under två dagar lär de dig den ädla konsten att flugfiska.
De tar emot grupper av alla storlekar så varför inte planera din nästa teambuilding tillsammans och ge dina medarbetare eller kunder en trevlig naturupplevelse.

Bra att veta

  • Guidade upplevelser