Massor med träd.

Närssjön runt 24 km

På Finnmarken, i Vansbro kommuns södra del, har en 24 km lång vandringsled med övernattningsmöjligheter tagit form. Vildmarken runt Närssjön är ett paradis för den naturintresserade och en lisa för själen.

Boka

Beskrivning

Längd: 24 km.

Ledmarkering: Orange markering.

Startplats: med parkering: Utsikten Närsen, Bångvika, Köråsälva, Tjäderåsviken samt dsammen mellan Närssjön och Grycken.

Svårighetsgrad: blå (medel) .

Ledbeskrivning: Huvudleden runt sjön är markerad med orange färg och i största möjliga mån är leden så nära sjön som det går. Rekommenderas att man använder kängor med lite högre skaft för sin vandring.

I vildmarken runt sjön Närsen (Närssjön) finns det många möjligheter till aktiviteter eller bara lugn och ro. Det finns fiske, mest abborre och gädda, ett rikt djurliv och riklig växtlighet. Längs leden finns tre eldpallkojor: en vid Köråsälva med 16 kojplatser, en vid Bångvika med 12 kojplatser där några är anpassade för rörelsehindrade, samt en vid Närsälva med 16 kojplatser. Det finns en stuga vid Köråsälva kallad Lillstuga. Den har fyra kojplatser och är uppvärmd av gasolkamin och har gasolspis.

Vägbeskrivning

Riksväg 26, sväng mot Lindesnäs väg 521. Åk 12 km, sväng vänster över bron. Efter 2 km är Du i Lövhagen, där finns en anslagstavla med karta över leden uppsatt.
E16 från Nås, åk ca 12 km mot Lindesnäs. Sväng höger vid skylt Sågen. Åk ca 11 km till byn Lövhagen, där finns en anslagstavla med karta över leden uppsatt.