Hästar som går i skogen.

Janolsgården

Gården där kärleken till djuren och deras välmående alltid står i fokus! Jan-Ols Gården ligger i norra delen av Bergslagen omgiven av hästar, getter, stora skogar och vacker natur med närhet till fina sjöar. På gården finns en liten stuga med två bäddar för uthyrning.

Boka

Beskrivning

Ostbutik, mejeri och djuren
Förutom getter och hästar finns det hundar, katter, höns och ankor på gården! Gården och djuren är ekologiska och KRAV certifierade. Ost, yoghurt och det syrade smöret är även certifierat svenskt mathantverk genom Eldrimner.

All ost ystas småskaligt, hantverksmässigt med kärlek och kvalitét i det lilla mejeriet på Gården. Ostarna finns att köpa i den mysiga gamla timmerlogen från1822 som inretts till butik med en känsla av medeltid. Sortimentet varierar men här kan du hitta allt från, Färskostar, Eldost, Salladsost i olja, Blåmögelost, Vitmögelost av Camembert typ, Källarlagrad getost, Whiskeycheddar, Goudaost, Kittost. Syrat smör och Getyoghurt. Alla ostar har fått sina namn efter gårdens getter.

Butiken har inga speciella öppettider. Är familjen hemma så har butiken öppet men ring gärna innan besök.

Ridning
Janolsgården erbjuder uteritter i den fina natur tillsammans med trevliga hästar.
Tillsammans med ledare på gården beger du dig ut på en tur efter dina önskemål. Möjligheterna är oändliga!

B&B och Krukmakeri
På gården finns en liten stuga med två bäddar för uthyrning. Som gäst har du tillgång till ett gemensamt inglasat utekök med mikrovågsugn, kaffebryggare, kylskåp med frysfack och grillmöjligheter. Frukost serveras varje morgon. På gården finns ett litet krukmakeri. Mikaela tar även emot små grupper som vill komma och prova på att dreja!