Skoteråkare kvällstid.

Idre Himmelfjäll

Familjens skidparadis för både stora och små. Idre Himmelfjäll är en modern alpin anläggning där naturen bevarats för magiska upplevelser. Pist systemet är byggt i "Colorado" -stil med slingrande nedfarter framdragna genom trolsk gammelskog. Här utvecklas anläggningen i samråd med naturen, det gallras försiktigt för en naturnära skidupplevelse.

Boka

Beskrivning

Med hjälp av 9 liftar kan man njuta av de 23 nedfarterna som slingrar sig nedför Himmelfjälls breda pist system. Det finns alla kategorier av backar, både gröna, blå, röda och en svart.
Till vintern 21/22 har man byggt ett 100 m åkband med "tak" för de allra minsta i det nya barnområdet "Flingas barnland".
Där finns även grillplats, lekpark, toaletter och en ny restaurang i nära anslutning. Allt för att göra det så smidigt som möjligt för barnfamiljen.
8 st grillplatser finns strategiskt utplacerade i området och i kiosken vid restaurangen finns varor för grillning att köpa om man inte hellre vill sätta sig ner vid dukat bord.
Vid området kring 6-stolsliften finns Mossas kåta, en ny servering där man kan få enklare a´la carte eller värmande dryck.
För den som vill åka längdskidor finns ett draget spår som startar vid skiduthyrningen på Himmelfjäll och som leder vidare ut till Idre Fjälls 84 km preparerade tränings och motionsspår. Där finns även 30 km belysta elljusspår. Nytt är "Fjället runt" ett längdspår på 17 km som startar utanför Skidboden.

Bra att veta

  • Restaurang