Blåa dressiner.

Cykla Dressin i Finnskogarnas vildmark vid Station Sågen

Att färdas via järnvägsrälsen på dressin ger storslagna naturupplevelser. Packa picknickkorgen och ta med hela familjen på ett äventyr genom djupa skogar. Dressinåking är en aktivitet som passar alla åldrar och alla barmarksäsonger.

Boka

Beskrivning

Station Sågen ligger vid den nedlagda delen av Inlandsbanan, 30 km söder om Vansbro, Dalarna. Den nedlagda järnvägen erbjuder många kilometer av dressinåkning genom den vackra vildmarken.

Här i den vackra vildmarken söder om Vansbro kan ni cykla tandemdressin längs den gamla nedlagda Inlandsbanan på en sträcka av 12-16 km. Perfekt för en härlig picknick ute i den sköna naturen med fina bad-, grill- och fiskemöjligheter.

Station Sågen erbjuder förstaklass dressinåkning, olika paketerbjudande med picknickkorg och/eller övernattning, badtunna, bastu och ett litet mysigt café vid perrongen.

I det anrika stationshuset finns en utställning om stationens and Inlandsbanans historia.

Öppettider: maj – oktober

Klädsel: Långbyxor och skor
Övrigt: Observera att det krävs ett lyft av dressinen vid hemfärd.

Vägbeskrivning

Station Sågen ligger i byn Sågen, 3 mil söder om Vansbro. Vid riksväg 26 vid Laxtjärn mot Tyngsjö/Sågen. I byn - höger i korsningen, stationshuset (nr. 19) på vänstersida efter cirka 300m.