Par håller i kyckling.

Bonde för en dag

Välkommen att vara Bonde för en dag och få en inblick i livet på en ekologisk och KRAV godkänd gård. Att vara Bonde är en rolig och lärorik upplevelse och ni deltar allt efter er vilja och förmåga i vår dagliga verksamhet. Vi serverar fika med nybakat bröd.

Boka

Beskrivning

Välkommen att vara Bonde för en dag och få en inblick i livet på en ekologisk och KRAV godkänd gård. Att vara Bonde är en rolig och lärorik upplevelse och ni deltar allt efter er vilja och förmåga i vår dagliga verksamhet. Vi serverar fika med nybakat bröd, pålägg och tillbehör från gården och lokala producenter. Samtidigt kan ni passa på att ställa frågor till Bonden och lära er mer om livet på gården.

Under vårsäsongen bor djuren i sina vinterbostäder. Då matar och klappar Berta och de andra fåren och lammen i Fårpalatset. Vi hälsar på kossorna i deras vinterbostad, Lösdriften och när det är dags för fika samlas vi kring köksbordet i Bondens hus. Efter fikat tar vi med de snälla fårhundarna Max och Ted på en promenad till Nya Stallet och hälsar på Wippe och de andra hästarna. Alldeles intill ligger hönshuset där vi matar hönsen och letar ägg som ni gärna får köpa med er hem.

Under sommarsäsongen går djuren ute och då åker vi traktor och vagn och besöker djuren i deras sommarhagar.
Vi hälsar på gamla tackan Berta och kramar lite på lammen och vi gör ett besök i kohagen med alla kalvarna och kanske träffar vi tjuren Petter. Vi stannar till i någon glänta och plockar fram fikakorgen och på vägen tillbaka hälsar vi på hästarna och hönsen och letar ägg och ni gärna får köpa med er hem.
Tillbaka på gården tittar vi hur djuren bor under vintern.


Välkomna att vara Bonde för en dag på Fallängetorp lantgård!