En bäver som simmar i vattenbrynet.

Bäversafari i skymningen - En riktig naturupplevelse

Bäversafari - Ett spektakulärt skådespel i ett av Sveriges bäverrikaste vildmarksområden. Ett plask bryter tystnaden. En bäver har dykt upp och gjort ett rejält och spektakulärt frånskjut med sin platta svans

Boka

Boka

Beskrivning

I skymningen, medan solen sänker sig bakom trädtopparna paddlar ni ut på bäversafari. Genom ett mycket bäverrikt vildmarksområde färdas ni så ljudlöst som möjligt i kanoter. Det är på kvällen i skydd av trädens skuggor som bävern är som mest aktiv. Försiktigt glider ni under tystnad fram mot bäverhyddorna. Sakta, sakta för att komma så nära som möjligt utan att störa. Under safarituren gör ni ett strandhugg på en ö eller udde där en vildmarkspicknick serveras. Under picknicken lyssnar ni på en kunnig och erfaren bäverguide som berättar historier om bävern och en del andra vilda djur i skogen. Under kanotturen är det knäpptyst. Då kommunicerar ni bara genom tecken. En förutsättning för att få syn på de skygga och flitiga gnagarna. Chansen att se bäver är mycket stor. Sedan år 2003 har flera bävrar skådats på de flesta safarina.

Turen inkluderar: 5 timmars guidat bäversafari, kanotpaddling i ett mycket bäverrikt vildmarksområde, kanoter, paddlar, flytvästar, vattentäta säckar, sittunderlag, en kortare transfer från Wilderness Lodge till ett närbeläget bäverrevir och tillbaka, en vildmarkspicknick med kräftklämmor stuvade med grönsaker och bär från skogen, mineralvatten från det lokala bryggeriet, lokala frukter, te eller kaffe, övernattning i dubbelrum, sänglinne, handdukar, frukost med hembakat bröd och hemgjord müsli.
Safarit är ett certifierat Naturens Bästa arrangemang.
Safarit arrangeras på fredagar mellan 7 maj och 24 september 2021. Extra safaris på andra dagar efter bokningar Antal deltagare: 2-8 personer/guide och grupp.

Paddlingen är inte fysiskt krävande. Ni paddlar försiktigt och så ljudlöst som möjligt. Utrustning: Regnkläder (i händelse av regn eller som backup om regn faller) och extra kläder att ta på sig efter solens nedgång då temperaturen ofta sjunker något.

Information: Genomgång och information om safarit vid starttillfället. Paddlingen börjar med en genomgång i elementär paddelteknik.
Säkerhet: Guiden har mycket god erfarenhet och är livräddarutbildad vid Svenska Livräddningssällskapets livräddarskola i Tylösand. En förbandslåda finns med på turen.
Start och avslutningstid: Med utgångspunkt från solens nedgång varierar start och avslutningstid under säsongen. Ni bryter vid fullt nattmörkret och startar 5 timmar tidigare. Start och slut på Wilderness Lodge. Sköna sängar, personligt bemötande och vilda och nordiska djur runt husknuten. Nordic Discovey arrangerar även en mängd andra aktiva naturupplevelser i Naturreservatet Malingsbo-Kloten.
Läs mer på: www.nordicdiscovery.se

Vägbeskrivning

Wilderness Lodge i Kloten ligger i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo-Kloten längs väg 233 mellan Skinnskatteberg och Kopparberg. 2,5 timmes bilresa från Stockholm. Från Stockholm och Västerås: Kör E 18 mot Västerås. Sväng höger on route 66 några kilometer efter Västerås. Efter 30 km, sväng vänster och kör 60 km på väg 233. Wilderness Lodge ligger längs väg 233. Passera skylten Kloten och fortsätt 500 meter på samma väg som ni åker på. Sväng höger när ni kommer till det röda huset med den stora skylten Wilderness Lodge på fasaden. Körtiden från Stockholm är 2,5 timme respektive 1-1,5 timme från Västerås. Från Örebro: Kör väg 50 norrut i 70 kilometer. Sväng höger och kör 20 km på väg 233. Wilderness Lodge ligger längs väg 233. Passera skylten Kloten och fortsätt 500 meter på samma väg som ni åker på. Sväng vänster när ni kommer till det röda huset med den stora skylten Wilderness Lodge på fasaden. Körtiden från Örebro är 1-1,5 timme.