Utsikt över sjö och myrlandskap.

Alviken runt 7 km

En vandringsled genom varierat landskap med skog, ängar och alkärr samt med ett rikt fågel- och djurliv. En del av leden ror man i lånad båt, en ligger vid båthamnen vid Siljansnäs Roddarklubbs klubbstuga och en ligger på andra sidan vattnet på Storön. Informationstavlor finns utefter leden.

Boka

Beskrivning

Längd: 7 km

Svårighetsgrad: Blå

Beskrivning: Start vid Siljansnäs Roddarklubbs klubbstuga eller intill Storön. En vattennära led som går både på stig och grusväg. Det finns flera rastplatser längs med vägen och flertalet platser där man kan bada.

OBS! Vid båtöverfarten måste man se till att det alltid finns en båt på varje sida. Ro över och hämta båten som ligger på andra stranden. Bogsera den tillbaka och lämna den på samma plats som du kom ifrån och ro sedan över igen.

Vägbeskrivning

14 km NV Leksand. Åk från Leksand till Siljansnäs och fortsätt rakt fram till Siljansnäs pizzeria och second-hand butiken Källan. Ta där vänster på Bygattu och åk rakt ned till vattnet på Båthusbacken. Parkera vid Siljansnäs Roddarklubbs klubbstuga. Alternativt åk från Leksand mot Siljansnäs och vid Grytnäs ta av vänster mot Alvik. Strax innan Alvik parkera intill Storön på höger sida vid angiven parkering.