Camping i Dalarna


Allt fler upptäcker charmen och möjlig­heterna med camping på semestern. Framför allt för friheten, variationen och de kanske oväntat stora möjlig­heterna att hitta det som passar en själv. Här har vi samlat ett stort utbud av camping och stugor i Dalarna. Botanisera bland boende i husvagn, husbil, tält, stuga eller rum. Bara att inspireras och boka nästa camping­semester i Dalarna.


Camping för alla smaker

Många kanske tänker att camping bara är husvagn på en och samma plats. Underskatta absolut inte semester med husvagn eller husbil, men camping är så mycket mer. Att checka in i en mysig stuga med naturen alldeles utanför knuten eller slå upp tältet på en egen plats nära campingens sjö är minst lika mysiga alternativ.

Den egna stugan, liksom de flesta former av camping för den delen, gör det dessutom möjligt att på ett bekvämt sätt rå sig själv och helt och hållet sätta dagens agenda. Ofta har campingarna dessutom olika aktiviteter att välja mellan på plats eller i närheten, som badplatser, minigolf, hyra av kanoter och kajaker, guidade turer i naturen och restauranger.

Person cyklar bland stugor på Mora Parken camping.

Femstjärnig camping i Orsa

Dalarnas första femstjärniga campingplats ligger i Orsa, alldeles vid Orsasjöns strand. Orsa Camping ligger på promenadavstånd från själva tätorten med utbud av mataffärer, caféer och restauranger. På själva campingen finns förutom de traditionella campingstugorna också också speciella strandstugor, stugor med självhushåll och villavagnar.

När det kommer till aktiviteter finns både bowling, äventyrsgolf och självklart en hel del bad. Poolområdet har tre pooler och två vattenrutschbanor. Därutöver står förstås hela Orsasjön till buds för den som vill hänga på den långgrunda sandstranden.

Solstolar på sandstranden vid Orsa Camping.

Glamping – smidig camping med både mys och lyx

En relativt ny form av camping som har seglat upp som mångas favorit är glamping, en förkortning för "glamorös camping". Namnet är talande, då det handlar om just en mer bekväm form av campingupplevelse. Långt borta är de trånga små tälten och ibland utmanande bestyren med att komma på plats.

När det vankas glamping är allt i stället iordningställt vid ankomst och det är bara att checka in i de rymliga tälten, där det ofta är möjligt att stå raklång och röra sig fritt. Sängarna – som ofta är just riktiga sängar – är bäddade. Kvällen kan spenderas framför en sprakande brasa, där måhända middagen lagas och serveras rykande färsk och het från elden.

Glamping är helt enkelt en campingform med låg tröskel. Passande för familjen som vill testa på att tälta eller spendera en eller flera nätter nära naturen, men vill slippa krånglet. Passande också för de som vill uppleva ett bekvämt äventyr nära naturen, där det bästa av vildmarken finns alldeles runt hörnet och det är möjligt att somna till trädens sus och kluckande vatten, men där obekväma liggunderlag är ett minne blott.

Det finns flera aktörer i Dalarna som erbjuder glamping. Var glampingplatserna ligger varierar, alltifrån egna områden på mer traditionella campingar till mer äventyrliga platser ute i vildmarken. Det gör också att utbudet av kringaktiviteter varierar.

Ta också chansen att uppleva naturen eller aktiviteter som vandring, paddling, utematlagning eller liknande tillsammans med en guide. Då får du garanterat ut ännu mer av vistelsen och får förutom guidens kunskap även se de absolut bästa guldkornen Dalarna har att erbjuda direkt.

Filter

Fritextsök

Välj visning