Stor gul byggnad omringad av träd.

Villa Karelen, Intrånget

Mysig boende i lägenhet med fantastisk utsikt i Intrånget, 12 km NO Hedemora. 5 rum+kök. 5 bäddar i 2 plan. Välutrustat kök. Kyl, frys, tvättmaskin, torkskåp. WC. Badrum m dusch, badkar. Öppen spis. Kabel-TV, trådlöst bredband. Tillg. till bastu. Lakan ingår.

Boka

Beskrivning

OBS! För tillfället går det endast att hyra hela lägenheten pga Covid-19.
1 enkelsäng i sovrum, nedre våningen. 1 dubbelsäng i sovrum, övre våningen. 2 sovrum med vardera 1 enkelsäng, övre våningen.

Stor altan utan insyn i söderläge. Tillgång till grön och lummig trädgård. Bär- och svampskogen finns inpå knuten. Mycket lugnt läge. Närhet till tre sjöar där bad och ädelfiske finns. Trevliga stigar för skogsvandring.

Hund/husdjur tillåtet. Av säkerhetsskäl ej tillåtet att ladda elbil.

I huset finns en blandning av nytt och gammalt. Husets ursprungliga detaljer har till stor del bevarats och varsamt renoverats för att behålla huset karaktär. Den öppna spisen och den öppna planlösningen på nedre plan ger en känsla av förmannabostad. En trappa upp bjuder det ”rosa rummet”på en av södra Dalarnas mest fantastiska utsikt över milsvida dalaskogar.
Utomhus vid entrén ger den stora altanen i söderläge ett paradliknande intryck och här finns gott om plats för sköna soliga dagar och avkopplande kvällar framför den trevliga gjutjärnsgrillen. Omedelbar närhet finns också till trädgården och gräsmattan där skön avkoppling kan varvas med lek och spel.

Villa Karelen ligger på historisk gruvmark och på det vackra Blåberget i södra Dalarna. Här finns Nordeuropas högsta gruvlave i trä bevarad som ger en känsla av det gamla gruvsamhället. Mitt i skogen men med närhet till byn och med en vidunderlig utsikt ligger Villa Karelen som fungerat som förmannabostad då gruvan hölls i drift. Här bodde och arbetade människor som satt sina spår i både natur och miljö. Villa Karelen delades av två förmannafamiljer som huserade i varsin femrumslägenhet. Huset byggdes 1939 och var tänkt att uppfylla lite högre krav än de enkla arbetarbostäder som var vanligast på byn.

Bra att veta

  • Husdjur tillåtna
  • Wifi