CBIS 5981316
Visa på karta

Sagolandet Tomteland

I sommar väntar mängder med roliga nyheter i Sagolandet Tomteland. Det blir premiär för den nya spännande musikalteatern 'Trollkungens återkomst', som är en av flera punkter på det maffiga underhållningsprogrammet.

Boka

Information

Vandra genom Skugglandet om du törs! Här bor de otäcka sagofigurerna Grymvittran och grymvättarna. Sagofén har inrett sitt nya hem och i Drakboet har Drakägget kläckts! Här kommer Alven ha matning av sin Drakbebis varje dag. Passa också på att besöka Huldrans glänta dit Huldran nyligen har flyttat.

Strax utanför Mora ligger Sagolandet Tomteland. Bland berg, sjöar och vattenfall ligger Tomtens hus bland andra sagolika byggnader i Tomtens by. här finns Trollrike, Sagotorget, Älvornas skog, Häxans hus och andra platser som du bara besökt i sagorna. Här är allt på riktigt och du dras in i äventyret.

På Tomteland finns sagostigar, klätteräventyr, sjöaktiviteter, fiske, bad, djur, butiker, serveringar och storslagna timmerbyggnader. Här ordnas kvällsshower, företagsevenemang och fester. För förbokade grupper och företag är parken öppen året om.

Observera att aktiviteter och karaktärer varierar från säsong till säsong.

ÖPPETTIDER:
Sagoféns Påsklov 20 april 2019 kl 10-16
Sommaröppet 2019 dagligen kl 10-16 under 17 juni - 18 augusti.

OBS! Barn 0-2 år gratis entré!
Biljetten är giltig för inpassering valfri dag under det säsongsintervall/prisintervall biljetten bokats.
Lägg till 20 kr/biljett och få 2 dagars entré, 2 valfria dagar under bokad säsong.

Faciliteter och service

  • Barn & Familj
  • Jul
  • Sportlov
  • Påsk
  • Sommar
  • Vinter

Vägbeskrivning

Gesunda 17 km S Mora