Knäckebrödspaket uppställda i monter.

Leksands Knäckebröd


Knäckebröd från Leksand är en av Dalarnas kanske mest kända ikoner. Brödet bakas än i dag i bageriet utanför Leksand, på ett recept som i grunden består av svensk råg, vatten, jäst och en nypa salt. Det är allt som behövs för att få den där riktigt goda, naturliga och spröda smaken.


En riktigt god knäckemacka med smör. Det behövs egentligen inte så mycket mer. Samtidigt gör den goda basen det möjligt att ta ut svängarna i påläggsväg. Knäckebröd från Leksands Knäckebröd bakas på 100 procent fullkornsråg som kommer från svenska odlingar och skördas så nära bageriet som möjligt. Från de klassiska runda kakorna, vidare via trekantsbrödets entré på 80-talet och barnens favorit Mini Rut till dagens succéer Knäckepizza och det moderna handbakade knäckebrödet i serien Tre kullor. Leksands Knäckebröd är helt klart en del av den svenska måltidskulturen och en del av smaken av Dalarna.

Vilken är din knäckefavorit?

Besök butiken vid bageriet hos Leksands Knäckebröd

Visste du att det går att hälsa på hos Leksands Knäckebröd? I butiken vid bageriet kan du handla bröd i andrasortering, smaka knäckepizza och förstås känna doften av nybakat knäckebröd från bageriet alldeles bredvid. Butiken och bageriet ligger 5 kilometer söder om Leksand, i Häradsbygden. Förutom knäckebrödet finns här också annat gott från lokala producenter plus souvenirer och hantverk.

För öppettider, se Leksands knäckebröds hemsida.

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.