Idre Fjäll


Oavsett årstid finns det alltid något att göra på Idre Fjäll. Vintertid finns skid­åkning i fyra väder­streck och många nedfarter att välja mellan, för att inte tala om de många milen av prepa­rerade spår för längd­skidor. Sommartid finns fiske, cykling, ridning, vandring och mycket mer. En tur till Idre innebär en hel fjäll­värld av möjlig­heter.


Vintern på Idre Fjäll innebär tidig skidpremiär på både längden och utför, när sparad snö läggs ut redan i oktober. Barnen är Idre Fjälls hedersgäster och här finns gott om enkla knappliftar och rullband som hjälper nybörjarna upp för fjället. Förutom favoriten Askestigen finns många barnvänliga nedfarter och skidområden. När det sedan är dags att byta skidåkningen mot andra aktiviteter finns möjligheter att möta den samiska kulturen, gästridning, bad, bowling, miniskotrar, pulkabacke, lekpark och mycket mer.

Sommartid byts skidorna mot cykel och flertalet cykelleder av varierande längd och svårighetsgrad står till förfogande. Ta en tur i kanot eller testa forsränning. Säg hej till islandshästarna och upplev fjällvärlden från hästryggen. Upplev samekulturen, träffa och vandra med renar och smaka samisk mat som tillagats över öppen eld. Vandra i de vackra omgivningarna och gör den relativt lättvandrade turen till toppen av berget Städjan.

Boende på Idre Fjäll

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.