Huset Carl Larsson-gården.

Carl Larsson-gården i Sundborn


Välkommen till ett av världens mest kända konstnärshem! Carl Larsson-gården i Sundborn är ett av Faluns populäraste turistmål och en ikon inom svensk heminredning och familjeliv. Här bodde konstnären Carl Larsson med sin fru Karin och deras barn. Följ med på en guidad visning och lär dig mer om det världsberömda konstnärsparet, konsten, kärleken och deras bullriga liv.


På gården Lilla Hyttnäs i Sundborn utanför Falun levde och verkade konstnären Carl Larsson. Gården har varit en del av släkten Larsson under generationer och under det världsberömda konstnärsparet Carl och Karin Larssons överseende blommade gården ut, för att bli den ikoniska och välkända plats den är i dag. Under ett besök får du en unik inblick i huset och hemmet där familjen levde och verkade. Carl Larsson-gården är ett hem som med åren blivit en modell för såväl svensk heminredning som familjeliv.

På Carl Larsson-gården finns också en butik med formgivning och noga utvalda varor från gården. Här finns bland annat hantverk, reproduktioner och böcker.

Boende i närheten av Carl Larsson-gården

Här har vi också samlat olika typer av boenden i Falun, liksom intressanta paketerbjudanden. Från Falun tar du dig enkelt med bil eller buss till Carl Larsson-gården. För dig som gillar att röra på dig kan vi annars rekommendera att vandra längs Carl Larsson-leden.

Boende i Falun

Valda filter