1/2

Avesta Visentpark

På Avesta Visentpark får du träffa det ståtliga, mäktiga och respektingivande urtidsdjuret visenten, öga mot öga. En utrotningshotad europeisk art av bison.

Boka

Beskrivning

Visenterna levde under bronsåldern i de svenska lövskogarna i hela södra Sverige ända upp till de väldiga skogarna i Tiveden och Kolmården. Visenterna försvann sedan någon gång under början av medeltiden från den svenska faunan. Kanske kommer de åter att ströva fritt i de svenska skogarna, men till dess är du välkommen att besöka visenterna i Avesta kommuns egna avelcentral för bevarandet av det mäktiga djuret.

I stora hägn omgärdat en bondgård från förra sekelskiftet finns de utrotningshotade djuren att beskåda. Avesta Visentpark har 30-talet djur som går i två flockar i varsitt stort naturhägn.

Boka entrébiljett
Här kan ni under sommarsäsongen köpa entrébiljetter. Biljetten gäller för hela säsongen 2021.
Barn & ungdomar upp till 19 år går in gratis.

Bokningsbekräftelsen i kombination med giltig legitimation ger inträde på Avesta Visentpark.

Följ med på en guidad tur!
På lördagar och söndagar under sommarsäsongen anordnas guidade turer av Avesta Visentpark. Med en kunnig guide vid din sida får du lära dig mer om historien kring varför visenterna bor i Avesta, om avelsarbetet och djurskötseln. Ingen förboknings krävs, bara att dyka upp och anmäla ditt intresse i entréboden. Turerna startar kl. 11.00 och kl. 13:00.

Resten av året erbjuds gruppvisningar mot förfrågan.

Digital guidning
Testa gärna vår digitala guidning i parken. Med hjälp av din mobiltelefon och vårt fria wifi kan du gratis ta del av vår digitala guidning. Ta med dig vår broschyr och följ skyltningen. Scanna QR-koderna och ta del av spännande information.

Ladugårdsfiket
I det hemtrevliga ladugårdsfiket kan du avnjuta en god kopp kaffe med smörgås eller en frestande lunch! Sitt inomhus eller på uteserveringen i den lummiga trädgården. Eller varför inte i Tipi-tältet för att få lite skugga eller regnskydd?

Barnens visentpark
De stora grönområdena inbjuder till barnlek. Här finns gungor och klätterstolpe, en mysig lekstuga, en hopphage och styltor. I lekstallet kan barnen leka inomhus med trähästarna i boxarna.

Praktisk information & säkerhetsanvisningar
Från parkeringen är det en liten promenad, på ca 200 meter till entréboden där man betalar entré och kan ta sig en titt i souvenirbutiken. Är man rörelsehindrad går det bra att ta bilen till entréboden och prata med personalen om vidare tillträde till parken. Inne i parken går det också bra att ta sig fram då det är gamla grusvägar eller gräsmattor utan höjdskillnader att ta sig fram på.
Toaletter finns fristående intill ladugårdsfiket.
Sällskapsdjur får inte medföras in på området. Det är förbjudet att mata visenterna.

Information gällande Covid-19
Avesta Visentpark följer de rekommendationer som finns kring Corona.
Rutiner för att säkerställa en så trygg miljö som möjligt finns.
Viktigt att du som besökare också följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger, ex känner du dig sjuk bör du stanna hemma tills dess du är frisk. Känner du dig frisk är du varmt välkommen att besöka Visentparken.

Visa hänsyn genom att följa myndigheternas råd för att undvika smittspridning och hålla avstånd till varandra.
Vissa begränsningar kommer att finnas i caféet. Det blir lite glesare mellan borden och självservering kommer inte att erbjudas.

Fakta

  • Barn & Familj
  • Sommar
  • Infopoint

Vägbeskrivning

Följ skyltning från riksväg 68, utfart Avesta, mot Norberg/Örebro.
WGS 84 (lat, lon): N 60° 8.887', E 16° 7.905'

Loader

Recensioner

<% summary.RecommendedYes %> av <% summary.Count %> Rekommenderar


Totalupplevelse

<% summary.Rating | roundRating %>/<% summary.RatingMax %>

<% review.Title %>

<% review.Body | truncate %>

<% review.ScoreList.Score.Rating %>/<% review.ScoreList.Score.RatingMax %>

Rekommenderas av <% review.Signature %> anonymous Rekommenderas inte av <% review.Signature %> anonymous

"<% review.Body %>"

Skapad <% review.Completed | toLocaleDate %>
Shows <% reviewsToDisplay.length %> of <% reviews.length %>