Sveriges största cykelparadis!

Flera kända destinationer, över 130 mil uppmärkta leder, riktigt häftig xc-, downhill-, leisure- & landsvägscykling.

Biking Dalarna är ett samarbete mellan destinationerna Säfsen, Falun, Malung-Sälen, Rättvik, Mora, Idre och Orsa Grönklitt med syfte att erbjuda våra gäster högkvalitativa cykelupplevelser. Det har vi gjort genom gemensamma ledmarkeringar, en gemensam gradering av våra leder samt att vi garanterar att du hittar bra kringservice, mat och boende vid våra cykelområden.

Biking Dalarna består av sju destinationer och totalt finns det 105 mil uppmärkta Cross Countryleder, 42 mil Leisure cycling, 60 mil Road cyckling och 7 Downhillspår.

Vill du hyra cykel och boka boende, under Boka-knappen i toppmenyn hittar du vårt utbud.

 

 

Emil Lindgrens resa genom Biking Dalarna

Biking Dalarna

 

Vad kan du förvänta dig av ett cykelområde som ingår i Biking Dalarna?

  • Lätt att hitta rätt! Om man känner sig trygg med att man är på rätt led och vet hur lång leden är kan man slappna av och koncentrera sig på att ha roligt på cykeln. Därför är alla cross country och downhilleder välmarkerade i terrängen. För leisure cycling och landsvägsleder finns bra vägbeskrivningar och ibland stödskyltning.
  • Lätt att välja rätt led! Vi har graderat våra leder enligt en gemensam matris. Det innebär att en blå led i Säfsen ska vara ungefär lika lättcyklad som en blå led i Sälen.
  • Lätt att komma igång. Bra kringservice är en viktig del av cykelupplevelsen. På alla destinationer inom Biking Dalarna ska det finnas möjlighet att hyra en cykel, att äta och bo samt att tvätta sig själv och sin cykel efter turen.
  • Lätt att hitta fler upplevelser. All information om våra cykelområden inom Biking Dalarna samlas här på bikingdalarna.se.

Nyheter 2016

 

Nyhet! Fryksåsrundan, 6 km, blå

 

En rolig och varierad tur med både fantastisk utsikt, fika möjligheter och spännande single track. Längs vägen finns även möjlighet till grillning. Underlaget varierar mellan naturliga stigar, grusvägar och handbyggda singeltracks. För den inbitne cyklisten en fartfylld och rolig cykling utan större fysiska utmaningar. 

 

Nyhet! Slalomturen, 7 km, svart

 

Precis som namnet avslöjar bjuder denna tur på en riktig utmaning. Rejäla utförslöpor i olika delar av det alpina systemet, dock inga som kräver annat än vanliga XC-cyklar. Även uppför blir det ordentligt tuff, inte speciellt tekniskt, men desto mer fysiskt. Slalomturen är en 7km lång fysisk och teknisk utmaning även för inbitne cyklisten.

 

Malung-Sälen 
Downhill Lindvallen öppnar Sommarsäsongen 2016 startar 23 juni!

 

Emil Lindgren laddar i Dalarna inför VM 

Som en del i sina förberedelser inför VM i mountainbike i tjeckiska Nove Mesto
(28/7-3/8) kommer Emil Lindgren att cykla genom samtliga destinationer inom Biking Dalarna under fem dagar.
Turen startar måndag 13 juni och totalt kommer 75 mil avverkas, det vill säga cirka 15 mil (eller nästan två Vasalopp) om dagen.
Läs mer 

Cykelsuccé i Dalarna

Nästan 60 000 cyklister besökte Biking Dalarnas destinationer under sommaren och hösten.
– En riktigt bra säsong, säger Lotta Magnusson, länsturismchef vid Region Dalarna.
Läs mer