Sveriges största cykelparadis!

Flera kända destinationer, över 130 mil uppmärkta leder, riktigt häftig xc-, downhill-, leisure- & landsvägscykling.

Biking Dalarna är ett samarbete mellan destinationerna Säfsen, Falun, Malung-Sälen, Rättvik, Mora, Idre och Orsa Grönklitt med syfte att erbjuda våra gäster högkvalitativa cykelupplevelser. Det har vi gjort genom gemensamma ledmarkeringar, en gemensam gradering av våra leder samt att vi garanterar att du hittar bra kringservice, mat och boende vid våra cykelområden.

Biking Dalarna består av sju destinationer och totalt finns det 94 mil uppmärkta Cross Countryleder, 38 mil Leisure cycling, 52 mil Road cyckling och 15 Downhillspår.


Biking Dalarna

 

Vad kan du förvänta dig av ett cykelområde som ingår i Biking Dalarna?

  • Lätt att hitta rätt! Om man känner sig trygg med att man är på rätt led och vet hur lång leden är kan man slappna av och koncentrera sig på att ha roligt på cykeln. Därför är alla cross country och downhilleder välmarkerade i terrängen. För leisure cycling och landsvägsleder finns bra vägbeskrivningar och ibland stödskyltning.
  • Lätt att välja rätt led! Vi har graderat våra leder enligt en gemensam matris. Det innebär att en blå led i Säfsen ska vara ungefär lika lättcyklad som en blå led i Sälen.
  • Lätt att komma igång. Bra kringservice är en viktig del av cykelupplevelsen. På alla destinationer inom Biking Dalarna ska det finnas möjlighet att hyra en cykel, att äta och bo samt att tvätta sig själv och sin cykel efter turen.
  • Lätt att hitta fler upplevelser. All information om våra cykelområden inom Biking Dalarna samlas här på bikingdalarna.se.

Nyheter 

Idre
Idre Fjäll öppnar i år en ny grön och en blå led samt en skills area, här kan du läsa mer

Sälen
2 nya destinationer Malung med 5 leder från grön till röd och Tyngsjö med 3 leder röd och blå.
Ny led Tjärnhedsrundan svart led i samband med Vasaloppleden.
Rörbäcksnäs ny dragning på gröna leder.
Ny dragning på Vallsjörundan.
Cykeluthyrningen i Rörbäcksnäs Fatbike med el en nyhet.
Här kan du läsa mer