CBIS 4735665
Visa på karta

Visthusboden - en liten saluhall i Stora Skedvi

Saluhallen Visthusboden är en del av Kulinariet - en GOD mötesplats. Den gamla industrilokalen, rymmer idag ett antal olika verksamheter som alla har inriktning på mat och småskaligt mathantverk. Här kan du se, smaka, shoppa, delta och uppleva!

Information

När du först kliver in genom dörren kommer du till Visthusboden - en liten saluhall i Stora Skedvi. Så kallas den fortfarande trots att den numera finns i betydligt större lokaler här i den gamla fabriken. Här kan du köpa nöt- och fläskkött, ägg och potatis från gårdar i byn. I delikatessdisken finns korvar och andra tilltugg som förädlats av köttet, liksom ostar, goda röror, choklad, marmelad, allehanda drycker och ölsorter tillsammans med massor av andra godsaker. Här hittar du produkter från leverantörer som framställer dem med kärlek och omsorg, många av dem från Dalarna. Kvalitet och smak är ledord, och även om större delen av utbudet produceras i liten skala på nära håll, hittar du även långväga godsaker som passar in. Vi törs lova att både öga och gom får sitt lystmäte i saluhallen Visthusboden.

Du kan också köpa mjölk på glasflaska samt ost och Glass på Riktigt som tillverkas i Stora Skedvi Mejeri, ett litet mejeri som också huserar här på Kulinariet.

Här på Kulinariet finns också möjlighet att äta lunch i restaurangen som öppnar i slutet av september och har öppet tisdag-lördag kl 11-15. Övriga tider kan enklare lunch inhandlas och avnjutas i saluhallen.

Här finner du också knäckebrödsbageriet Skedvi Bröd, där brödet gräddas för hand i vedeldade ugnar. Njut av att beskåda hantverket på nära håll och smaka mjukbulla med smör som bagarna bjuder på direkt från ugnen. Bakdagar är vanligtvis onsdag-fredag kl 10-17 med reservation för ändringar.

Externa länkar och dokument

http://www.skedvibrod.se

Faciliteter och service

  • Handikappvänligt
  • Handikapparkering
  • Närproducerat