Många små stenhögar syns över vattenytan.

Vandra till Stensjön - Vandringsled, Sälen

Leden börjar mittemot Gammelgården på Högfjället. Längd: ca 14 km. Första delen går över myrmark men där ligger det spänger så det är lätt att ta sig fram. Tips! Vid Gustavtorget i Lindvallen kan ni sommartid, mitten av juni till slutet av augusti, ta liften upp och vandra en kort och lättvandrad led till Stensjön

Boka

Beskrivning

Efter myren går det en del uppför men underlaget är breda fina spänger så det är lätt att vandra. Efter ca 1,5 km kommer du till ett ledskilje, följ skyltningen Hemfjällsstugan/Lindvallens liftar. Efter någon km kommer du till Apotekarstugan där du tar vänster och följer den grusade leden. Härifrån är det ytterligare någon km innan du kommer fram till toppstugan, Snögubben, på Lindvallen. Fortsätt mot Hemfjällsstugan, på vägen passerar du Stensjön med sina fina stenformationer. Här slutar den grusade leden och övergår i stenig terräng med bitvis vandring på spänger över blöta partier. Härifrån är utsikten över dalgången fantastisk. Väl framme vid Hemfjällsstugan kan du inta en välförtjänt matsäck. Efter vilopausen är det dags att gå vidare. Här finns det flera alternativ att välja på. Båda alternativen är markerade med röda kryss och tar dig tillbaka till Gammelgården.

Alternativ 1: går mellan Mellanfjället och Sälfjället. Detta är det kortaste alternativet tillbaka, ca 5 km. Leden är stenig och lite blöt på sina ställen. Efter någon kilometer övergår leden till mer lättgången terräng och du är snart framme vid Apotekarstugan och samma led som du gick tidigare.

Alternativ 2: går över Mellanfjället och passerar Storfjällsgraven. Detta alternativ är ca 7 km. Leden är bitvis stenig och bitvis spångad. Väl framme vid Storfjällsgraven passar det bra med en kort paus. Fortsättningsvis är leden ganska lättgången. Sista biten är densamma som du började dagen med.

Fakta

  • Barn & Familj
  • Sommar