Ett öppet fönster med utsikt över vatten.

Unikt fiskepaket, Ejheden Eco Lodge

Ejheden - ett av Sveriges bästa abborrfiske. Helhetspaket med privat fiskerätt i egen sjö i Ekoparken Ejheden norr om Furudal, Dalarna. Känt sedan 1918 för sitt fiskerika vatten. Lev som förr i tiden och somna till en sprakande brasa i total tystnad utan el.

Boka

Beskrivning

I Ejheden ser skogarna fortfarande ut som de en gång gjorde. Det finns gott om frodiga gamla granar och ståtligt grånande tallar, men ingen bebyggelse i närheten. Upplev vildmarkskänslan, den orörda naturen och stillheten mitt ute i skogen med en hel sjö för dig själv!

Guidefathers har privat fiskerätt till 2 sjöar i Ejheden Ekopark och de erbjuder 2 boendealternativ. I detta paket ingår 2 nätter i Jägmästeriet som är en 6-bäddsstuga för självhushåll med gasolspis, kamin och utedass. Boka gärna uppvärmning av stugan för en bekvämare ankomst. Sänglinne och fiskekort i 2 dygn ingår till det antal personer som är bokade i paketet (handdukar medtages). Dricksvatten medtages i egen vattendunk. Kylmöjligheter för mat finns i matkällare. Ved finns. Husdjur tillåtna. Ej rökning. Ett separat sovrum med 2st våningssängar varav den ena har en bredare underslaf. Ytterligare en våningssäng med bred underslaf finns i allrummet. Det finns ingen el, vilket gör det extra tyst. Solpaneler finns för uppladdning av batterier och möjlighet att ladda mobiltelefon. 4G mobilnät finns. Städutrustning inför avresan finns i stugan. Avresestädning är möjligt att boka.

Det går bra att fiska från land och det finns gott om abborre och gädda. (Ta med egen fiskeutrustning som fiskespö och drag.) Möjligt att boka guide för 1-2 dagar för den som önskar. Särskilda regler gäller för fiske i Ejheden. Se nedan.

Fiskerätten gäller följande vatten: Lillejen, delar av Storejen, Stinastjärnen, Knäpptjärnen, Kvarnån och Ljusvattenbäcken. Se karta tillhörande fiskekortet (finns i stugan vid ankomst). Gädda över 75 cm släpps tillbaka i sjön. Abborre över 35 cm släpps tillbaka i sjön.

Fakta

  • Sommar
  • Vinter

Vägbeskrivning

Följ grusvägen norrut från Furudal mot Håven och sväng höger efter Oreälven. Efter 3,5 mil är du framme vid Ejheden. OBS! Har ni inte bokat uppvärmning av stugan är den inte varm vid ankomst. Dricksvatten medtages i egen vattendunk!