Kvinna som matar getter.

Torrlids Levande Fäbod

Välkommen till familjen Halvardssons fäbod! Här får du ta del av fäbodens levande historia, hälsa på djuren, smaka på tunnbröd med egenproducerat smör, messmör och ost eller bara njuta av fridfullheten, de unika dofterna och den vackra miljön.

Beskrivning

Torrlids fäbod har haft en obruten drift sedan 1600-talet då den för första gången nämns i skrift.

Torrlid har varit levande sen dess och precis som man alltid har gjort på fäbodar tar de tillvara på mjölken från korna och tillverkar fäbodprodukter. Unika kunskaper har från generation till generation förts vidare.

Familjen Halvardsson bor på fäboden hela sommaren tillsammans med djuren. Under juli månad är det öppet för besökare. På vägen till vallen kan du mötas av kor och kvigor som går fritt i skogen. Här finns även kalvar, får, grisar, dvärggetter, höns, ankor, kaniner och en katt. På fäboden finns också möjlighet att sitta ner, njuta av en kaffekopp med hembakat bröd och tunnbrödssmörgås. Vid regniga och kalla sommardagar kan besökare sitta i kaffestugan framför en värmande brasa. Att få köpa med sig lite fäbodprodukter hem som smör, messmör och ost uppskattas av många besökare.

Fotograf till bilderna: Tobbe Nilsson

Fakta

  • Barn & Familj
  • Sommar

Vägbeskrivning

Åk cirka 3 kilometer norrut på Rv 70 från Älvdalen, vid Rot, sväng höger mot Sveg och fortsätt mot Klitten. Efter Klitten, följ grusvägen norrut 3 km. Det kommer vara skyltat mot vänster i en fyrvägskorsning mot Torrlid.