Man som delar ut kaffe i kåsor till två tjejer i fjällmiljö.

Smaka på naturliga drycker från Dalarnas fjällvärld


Svensk natur erbjuder en sensationell smakpalett - perfekt för att blanda fantastiska drycker. I samarbete med Sveriges mest framstående dryckesexperter har vi utvecklat kreativa dryckesrecept baserade på lokala ingredienser för att hjälpa dig att utforska Sveriges natur på ett smakfullt sätt.


Måltidskonceptet the Edible Country utökas nu från sommaren 2021 med dryckesupplevelser – the Drinkable Country, det drickbara landet. Initiativet är en fortsättning på världens största gör-det-själv-gourmetrestaurang, the Edible Country, det ätbara landet, där du kan njuta av lokala råvaror från platsen och tillaga dem själv i naturen eller tillsammans med en kock.

Såväl utländska som svenska turister kan nu njuta av unika svenska dryckesupplevelser vid 16 bord på några av Sveriges mest natursköna och rofyllda platser. De kan smaka färdiga lokala drycker eller skaffa ingredienser som finns i omgivningen. Detta kan de göra på egen hand eller med hjälp av en lokal guide, som är fallet med dryckesupplevelsen i Dalarna, hos Renbiten. Varje bords erbjudande varierar beroende på vilka naturinspirerade drycker som varje enskild aktör valt att lyfta för regionen.

Dalarnas dryckesupplevelse - Hos Renbiten i norra Dalarna är det råvaror från fjällvärlden och det samiska köket som är i fokus. Här kombineras dryckesaktiviteten med lokal mat för en helhetsupplevelse! Tillsammans med guide går ni en kortare vandring och plockar ätbara växter och skapar drycker med smak av fjällen. Vad sägs om te av sprängticka eller enbär, saft av maskros och ängssyra, en alkoholfri tonic spetsad med kvanne. Ni får lära er vad som är ätbart, gott och hur det bäst tillreds. Tillsammans lagar ni sedan en kompletterande måltid på lokala råvaror från det samiska köket. Guide, örter/växter, dryck, lokala råvaror, recept och tillagningskit ingår i paketet.

Boka bord

The Drinkable country

Bordet är bokningsbart från juni till september.

Om bordet

Längst upp i norra Dalarna finns början av Sveriges fjällkedja som tillhör de äldsta fjällen i världen. Mjuka lättvandrade fjäll gör att Grövelsjön är ett av de mest besökta områdena för både svenskar och utländska besökare.

Växt- och örtvandring med guide och lunch:
En kortare guidad vandring där lär er mer och får möjlighet att tillsammans med er guide skapa egna drycker av växter och örter som ni hittar på fjällen. Till detta tillagar ni en på lunch på lokala råvaror från det samiska köket tillsammans. Råvaror, instruktioner och all utrustning ni behöver ingår. Allt är alkoholfritt.
Pris: 875 kr/person.
Bokning sker senast 48 timmar innan.
Endast onsdagar kl. 11-13 från 15 juni till 30 september.
Minimum 4 fullt betalande personer.

Boenden 

Utforska boenden i närheten av bordet för att förlänga och förhöja upplevelsen av The Drinkable Country.

Valda filter