Skördade grönsaker på ett bord.

Skördefest i Dalarna

Nu börjar höstens primörer att bli klara i Dalarna! Från nu och under september och in i oktober finns möjligheten att handla och smaka färska grönsaker tillsammans med lokala ostar och korvar, handgräddat knäckebröd, tuttul, samiska delikatesser och inte minst lokalt öl hos våra producenter, gårdsbutiker, caféer och restauranger.

Hitta öppettider och utbud hos våra producenter och gårdsbutiker här!

Första helgen i september, i år den 3-5 september, är en helg för matfest i Dalarna och då håller många av våra producenter extra öppet på sina gårdar med möjligheten att träffa och prata med de som gör den lokala maten i Dalarna. Passa på att smaka, dofta, handla, ät och njut av alla läckerheter som Dalarna erbjuder. Läs mer på Skördefest Södra Dalarna och på Mat Runt Siljan.

Lokalproducerad mat på en tallrik.

Vill du stanna kvar och tillbringa helgen i Dalarna tipsar vi här om var du kan bo bra och äta lokalt.