Påskäggs som dekoration.

På gång i Påsk hos våra lokala aktörer

Besök våra öppna gårdsbutiker och förse er med lokala delikatesser till påskbordet!

Korvfabriken i Skattungbyn bjuder in till en mini-marknad vid sin butik långfredagen 2 april kl 11-16 med försäljning av chark, fisk, bröd med mera.

I butiken och restaurangen hos Murboannas Ost strax utanför Borlänge är det öppet denna vecka från onsdag till och med påskafton. Boka en Påskpåse med lokala läckerheter som Murboannas ostar, Siljans lax med mera.
Murboannas bjuder även på en påskinspirerad tipspromenad, påskpyssel och goda recept. Förutom goda ostar och andra delikatesser till påskbordet utlyser de även en tävling om vem som målar det vackraste påskägget. Pågår fram till långfredagen då alla ägg ska lämnas in. Fina priser utlovas!

Far och son på Murboannas med en korg ägg.

I saluhallen på Kulinariet pågår förberedelserna för fullt inför påskhelgen och det fylls på med lamm, ostar med flera delikatesser som hör högtiden till. Öppet alla dagar fram till och med påskafton. Även restaurangen har öppet för lunch under hela veckan som tillagas av råvaror från byn i möjligaste mån. Även vegetariskt alternativ.

Rältagården söder om Leksand har gårdsbutiken öppen med försäljning av sina egna charkprodukter måndag till fredag.

Sahlins Struts söder om Borlänge håller extra öppet påskveckan fram till och med påskafton i gårdsbutiken och restaurangen. De erbjuder sin välsmakande Delikatesslåda till påskpris och möjlighet att köpa färsk strutsfié till påskmiddagen.

Gott bröd till påskbuffén hittar ni hos Snitths hantverksbageri och café i Furudal, Kanel och Kummin Vedugnsbageri i Stora Skedvi, Säter samt hos Rättviks Tunnbrödsbageri.

Vad vore en påsk utan lokalproducerad choklad från Labys chokladfabrik, Hedemora, i påskägget? Öppet till och med påskafton.