En grillad korv i en låda framför öppen eld.

Fira Korvens dag den 12 mars

Smal, tjock, lång, kort, salt, kryddig, torkad, rökt – det finns många olika korvar att välja på i Dalarna. Alla korvars dag är en hyllning till hantverksmat och vinternjutning – kom och smaka, ät, handla och lär dig mer om lokalproducerad korv hos våra aktörer i Taste of Dalarna.  


Alla korvars dag, eller Korvens dag, infaller alltid den 12 mars. Dagen är instiftad av Korvakademien som grundades 1991 och syftet är att verka för god och bra korv i alla sammanhang. Ordet korv, vad betyder det då? Jo, det betyder helt enkelt kurva.

Under Korvens dag säljer aktörerna även tillbehör som lokalproducerad senap i olika smaker från världsmästarna LissEllas senap, liksom bröd, ostar, marmelader, charkprodukter och mycket annat gott.

Passa på att göra en utflykt och besök flera av aktörerna den här dagen. För planering, se på kartan längre ner var aktörerna håller till.

Collage: En kvinna grillar korv över öppen eld, en grillad korv i en låda.
Hos bland andra Skedvi Bröd kan du avnjuta god korv med tillbehör under Korvens dag.

Välkommen till våra aktörer på Korvens dag

Skedvi Bröd, saluhall och restaurang – Stora Skedvi

Skedvi Bröd har öppet kl 10.00–16.00.

Utanför saluhallen brinner elden (om vädret tillåter) och här säljs den egna goda korven med bröd. Den korven och andra korvar finns att köpa i saluhallen. I restaurangen serveras à la carte-lunch kl 11-15.

Sahlins Struts, café, restaurang och butik – Borlänge

Sahlins Struts har öppet i butik och på gården kl 11.00–16.00. Café och restaurang håller öppet kl 11.00–15.30.

Hos Sahlins är det tema korv både i köket och i butiken. Köket erbjuder utöver ordinarie vintermeny riktigt goda korvar från Sahlins och Siljans chark. På mos, med bröd eller pommes som tillbehör, utöver kökets smarriga toppingar. Butiken är uppfylld med inspiration för våren och i frysdisken finns det mesta ur sortimentet.

Strutsarna önskar gärna ett besök och om snön ligger kvar finns även pulkor och madrasser att låna för utomhuslek.

Renbiten Deli – Falun

Renbiten Deli har öppet kl 10.00–14.00.

Dagen till ära erbjuds korvpåse med blandade renkorvar i butiken. Renbiten finns även på Skidspelen vid Lugnet arena och här finns också olika på plats-erbjudanden.

Murboannas café, restaurang och butik – Borlänge

Murboannas har öppet kl 11.00–17.00.

På Korvens dag erbjuds smakprov ute vid grillen av egen ostkorv med Baggbo Blå och MurboAnnas ostkorv som görs i samarbete med Rältagården. Även försäljning av flera andra korvar från Rältagården och Åkes Slakt i Söderbärke. 

Inne i restaurangen är Murbo Special ett tips. Hembakt bröd med potatisstomp, kålsallad med äpple och den egna korven med Baggbo Blå.

Rältagården – Leksand

Rältagården har öppet kl 11.00–15.00.

Välkomna att handla gofika hos Pelle och Nina, och provsmaka goda färskkorvar som också är till försäljning.

Hitta till aktörerna – gör en rundtur och besök flera: