Gammaldags hyllor fyllda med lokalproducerade varor och flaskor med saft.

Dalarnas gårdsbutiker öppnar igen för säsongen

Äntligen är det dags! Under den första helgen i maj slår för många av Taste of Dalarnas gårdsbutiker upp dörrarna för sommarsäsongen. Dalarna erbjuder en mångfald av mat- och dryckesproducenter. Viktigt för våra producenter som är med i Taste of Dalarna är hantverket bakom den egenproducerade produkten och att den görs från grunden på platsen med råvara från i första hand Dalarna och i andra hand från Sverige så långt det är möjligt.

Njut av fantastiska ostar, nybakat bröd, sylt, saft, marmelader, choklad och andra sötsaker. Är det kanske charkuterier och korvar som lockar? Eller samiska produkter? I våra gårdsbutiker finns allt detta och mycket mer.

På många håll är det inte bara de lokalproducerade varorna som drar uppmärksamheten, utan även miljöerna är väldigt tilltalande. Hos Stora Lunån finns möjligheten att hälsa på bergsmannagårdens djur vilket de minsta besökarna brukar uppskatta, själva gården har rötter sedan 1400-talet. Hos Kulinariet i Stora Skevi syns bagarna i arbete framför de vedeldade ugnarna och hos Sahlins Struts kan ni beskåda de stora imponerande fåglarna och njuta av en uppsjö av läckra produkter. 

Tänk på att öppettider kan variera efter säsong och hitta aktuell information hos respektive aktör inför besöket. 

Läs mer här: Taste of Dalarnas gårdsbutiker.