Röda dalahästar på rad.

Stort intresse för Dalarna på Swedish Workshop Online

Intresset för Dalarna var stort under den digitala versionen av säljeventet Swedish Workshop. Under tre intensiva mötesdagar deltog representanter från Visit Dalarna i evenemanget, där destinationer kan presentera exportmogna produkter, anpassade för utländska besökare, för internationella researrangörer.


I april skulle Visit Dalarna och Visit Sweden tillsammans ha anordnat Swedish Workshop, med researrangörer från stora delar av världen på plats i Falun. På grund av läget med Covid-19 flyttas nu evenemanget fram till 18-19 maj 2022. För att ändå behålla Sverige som en intressant destination inför 2021 och 2022 bjöd Visit Sweden istället in till en onlineversion av evenemanget 20–23 april 2021.

Under de tre dagarna deltog representanter från Visit Dalarna i onlineversionen av Swedish Workshop. På ett 50-tal möten med researrangörer och agenter från Tyskland, Schweiz, Österrike, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Storbritannien, USA och Canada presenterade vi Dalarnas exportmogna produkter, anpassade för utländska besökare, som boenden, besöksmål och aktiviteter. Det fanns ett stort intresse hos researrangörerna för Dalarnas unika kultur, lokala mat och djur- och naturupplevelser. Många av dem kände inte till allt som Dalarna kan erbjuda och blev väldigt intresserade av att inkludera Dalarna i sina erbjudanden. Nu arbetar vi med uppföljning av våra möten, att matcha researrangörernas efterfrågan med Dalarnas utbud så att du som aktör får möjlighet att utveckla framtida affärssamarbeten och därigenom öka din lönsamhet.

Vill du veta mer om internationella marknader, exportmognad och försäljning via det internationella researrangörsledet?

Kontakta Tatjana Summermatter, Affärsutvecklare Internationalisering
tatjana.summermatter@visitdalarna.se, 010-600 29 35

Läs mer om Swedish Workshop på Visit Swedens hemsida: Swedish Workshop Online.