2N3JUnAuWKBPVo-AClfvM82WhDXvv-LNlqOfVa01MCU,qY27uX3l5ACc69r6AV7DiZ13umO6Znfat87XDSpPKnY.jpg

Sportkullan Adventure Race 2021

Sportkullan vill visa upp det vackra och samtidigt låta deltagarna prova på den enkla, men tuffa utmaningen, som det kan innebära att ta sig från A till B, där naturen sätter upp villkoren. Både kropp och pannben får utstå prövningar samtidigt som sportkullan hoppas att själ och hjärta fylls av de vackra omgivningarna.

Beskrivning

Vad är Sportkullan Adventure Race?
Sportkullan Adventure Race är en lagtävling med tre kvinnor i varje lag. Alla i laget tar sig tillsammans runt banan via kontrollpunkter på vägen. Disciplinerna som förekommer är löpning, mountainbike och luftmadrasspaddling. Ibland förekommer det en specialare under banan, som i somras när lagen fick stanna för att välta däck på en station.

Det finns två banor att välja mellan, ca 50 km fågelvägen och ca 100 km fågelvägen. Segrartiderna ligger på 4,5 timme för sprinten och ca 6-9 timmar på den långa banan.

I och med att man är ute under flera timmar så kommer samarbetet att testas genom att lagdeltagarna hinner få både toppar och dalar mentalt. Då gäller det att se förbi sura ord och peppa varandra. Många ser hela året inför tävlingen som en resa för att komma igång med träningen eller göra något nytt.

Fakta

  • Sommar

Datum (<% occasionResult.length %>)

17 Juli 07:30

Datum (1)

17 Juli 07:30